Μακαρόνια με τόνο και ολίγη μηλόπιτα

Εχετε διάθεση για κάτι διαφορετικό; Με την βοήθεια της κας Λιανοπούλου προτείνουμε το πιάτο της ημέρας που δεν είναι άλλο από μακαρονάδα με τόνο και με τη συνοδεία μηλόπιττας... 

Ξεκίνημα με την μακαρονάδα 

Υλικα που θα χρειαστειτε....
500gr φαρφαλες
3 κονσερβες τοννο σε λαδι
3 πιπεριες χρωματιστες κυβακια
1 κρεμμυδι ξερο
1 κονσερβα κονκασε ντοματακια
Λαδι κρασι απο ενα κρασοποτηρο
Αλατι πιπερι μια πρεζα ζαχαρη φρεσκο μαιντανο
Λιγη καπαρη
 

Εκτελεση:
Σωταρετε το κρεμυδι ψιλοκομενο με το λαδι μεχρι να γυαλισει ριχνουμε τις πιπεριες κυβακια και μολιςμαραθουν σβηνουμε με κρασι...μολις φυγει το αλκοολ ριχνουμε διαδοχικα την ντοματα το αλατοπιπερο τη ζαχαρη τον μαιντανο και την καπαρη...λιγο νερακι σιγοβραζουμεγια δεκα λεπτα....και ριχνουμετον τοννο στραγγισμενο...ανακατευουμε και αποσυρουμεαπο τη φωτια το φαγητο...σερβιρουμε κατα προτιμηση με φαρφαλες. Καλη επιτυχια...

Συνοδεψτε το φαγητο σας με εναλευκο κρασακι και τελειωστετο με μια μηλοπιττα πεντανοστιμη.και πολυ ευκολη...
Υλικα
Για τη ζυμη....

1 κουπα ηλιελαιο
1 κουπα χυμο πορτοκαλι
1 κουπα ζαχαρη 
Αλευρι οσο παρει....ξυσμα απο ενα πορτοκαλι....

Υλικα για τη γεμιση..
4 μηλα κοκκινα. ξυσμε.α στον χοντρο τριφτη
5 κουταλιες σουπας ζαχαρη και τρειςκανελα...

Εκτελεση μηλοπιττας...

μηλα κανελα και ζαχαρη ολα μαζι ανακατεμενα σε ενα μπωλ να μαριναριστουν....
Σε μια αλλη μπασινα ανακατευετε το λαδι τη ζαχαρητον χυμο το ξυσμα μεχρι ναλιωσει η ζαχαρη.ριχνετε το αλευρι μεχρι να γινει μια ζυμη μαλακη....χωριζετε τη ζυμη στα δυο και λαδωνετε ενα ταψακι νο36...και ξυνετε με τον χοντρο τριφτη το μισο ζυμαρι να καλυφθει ολος ο χωρος του ταψιου..ριχνετε τη γεμιση...και απο πανω την υπολοιπη ζυμη ,με τον ιδιο τροπο....ψηνετε στους 180 για μια ωρα περιπου...μολις κρυωσει ριχνουμε αχνη..και σερβιρουμε...

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη