Μαμουζέλου - Κοντοπόδης ως "Ελεύθερο ζευγάρι" στο Θέατρο Μπέλλος

Δεν ξέρω εάν υπάρχει ζευγάρι που είναι ελεύθερο αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον μία τέτοια προοπτική. Ειδικά όταν υπάρχει και άρωμα Νάξου με την Νίτσα Μαμουζέλου σε πρωταγωνιστικό ρόλο….

Και μιλάμε για το κλασσικό έργο του των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Ελεύθερο Ζευγάρι» το οποίο παίρνει σάρκα και οστά σε ένα πολύ ζεστό χώρο, και μάλιστα με την ευκαιρία την συμπλήρωσης σαράντα χρόνων λειτουργίας του…

Μιλάμε για το θέατρο «Μπέλλος» στην Πλάκα παρουσιάζει από τις 28 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα (28 Ιανουαρίου) το συγκεκριμένο έργο που έχει χαρακτηριστεί ένα από τα ωραία αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας….

«Το ελεύθερο ζευγάρι» είναι μια ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη σε σκηνοθεσία του Αλεξανδρου Λιακόπουλου και με τους Γιώργο Κοντοπόδη και Νίτσα Μαμουζέλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους…

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30 σε ένα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις.

Ένα ιδιαίτερα πετυχημένο ερμηνευτικό δίδυμο στους δύο ρόλους, που χάρισε στο παρελθόν άφθονο γέλιο και απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα, από τους θεατές που είδαν την παράσταση, επανέρχεται φρεσκαρισμένο με σαρωτικές αλλαγές στο θέατρο Μπέλλος, που φέτος κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας. 

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη χρονιά που παίζεται στη σκηνή το «Ελεύθερο Ζευγάρι» και η Νίτσα Μαμουζέλου μιλώντας πριν από έναν χρόνο για την θεατρική παράσταση στην ιστοσελίδα musiccorner.gr είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα «κανένας δεν ανήκει σε κανέναν… Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν μπορείς να εγκλωβίσεις κανέναν άνθρωπο για να καλύψεις τα κενά σου, να δικαιολογήσεις την ύπαρξη σου ή να αποφύγεις την μοναξιά… Να τον παραπλανήσεις μπορείς για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα αντιδράσει. Οποιαδήποτε ανθρώπινη και μη σχέση οφείλει να στηρίζεται στην ελευθερία και στο σεβασμό.

Σήμερα υπάρχουν ανοιχτά ζευγάρια λοιπόν, και λέω ανοιχτά όχι ελεύθερα! Αυτό είναι μια άλλη ιστορία χαχα… Και το βρίσκω λογικό αν σκεφτώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είμαστε αποσυντονισμένοι συναισθηματικά και όχι μόνο».

Λίγα λόγια για το έργο

Εκείνη… εκείνος… ο γάμος τους… οι απιστίες του… ο εραστής της… οι συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας… η ζήλια τους… η αγάπη τους… και μια εξομολόγηση στους θεατές που θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα. Μια θεότρελη κωμωδία με πολύ γέλιο, απρόοπτη εξέλιξη αλλά και συγκινήσεις καθημερινής ζωής.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία- μουσική επένδυση Αλέξανδρου Λιακόπουλου, απόδοση – διασκευή Γιώργη Κοντοπόδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιώργης Κοντοπόδης, Νίτσα Μαμουζέλου

Θέατρο Μπέλλος

Κέκροπος 1, Πλάκα

Τηλέφωνο 210 3229889

Email : [email protected]

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 18:30

Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)

Διάρκεια παράστασης : 95 λεπτά

Πρεμιέρα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου (παραστάσεις έως 28 Ιανουαρίου)

Πρόσβαση στο θέατρο:

ΧΑΡΤΗΣ

https://goo.gl/maps/DAePoDBhgQL2

Με λεωφορεία - τρόλεϊ:

α) Από Σταδίου: τρόλεϊ 4, 2, 11, 12, 15, 21 - λεωφορεία  209, 227, Ε14, 025, 026, 027, Χ14, 790(Στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ).

β) Από  Στύλους Ολυμπίου Διός: λεωφορείο 227, 876, 790, Α3, Α4, Β3 (Στάση ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ).

γ) Από Καλλιρόης: τρόλεϊ 10 - λεωφορείο 550 (Στάση ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ).

Με μετρό:

Στάση «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (απόσταση περίπου 10' με τα πόδια).

Με αυτοκίνητο, πάρκινγκ παραπλεύρως του θεάτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News