Νάξος: 16η Χριστουγεννιάτικη συναυλία θρησκευτικών ύμνων

Χριστούγεννα… Ημέρα χαράς, γιορτής και ευγνωμοσύνης… Ημέρα όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Εκκλησία για την απόδοση Τιμής στον Κύριο για την Γέννηση του Υιού του… Και ο καλύτερος δυνατός τρόπος γίνεται μέσω των Θρησκευτικών Ύμνων. Και της συμμετοχής ακόμη και ει δυνατόν με ενεργό ρόλο..

Και στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Πάρου – Τήνου –Μυκόνου – Άνδρου θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη χρονιά, συναυλία με θρησκευτικούς Ύμνους. Επίκεντρο, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο της Νάξου όπου για 16η φορά θα έχουμε την συγκεκριμένη συναυλία.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τα μέλη της χορωδίας γυναικών της Αγίας Άννας Νάξου. Οι κυρίες της χορωδίας, συνεπέστατες στο ετήσιο ραντεβού τους, έχουν κατορθώσει μια εκδήλωση που ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια περίπου ως παιδική εορτή, να μετατραπεί σε ένα έθιμο που υλοποιείται με πιστή ευλάβεια στον καθεδρικό ναό λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Η άψογη εκτέλεση των θρησκευτικών ύμων που ταξιδεύουν τους πιστούς σε διάφορες χώρες και γωνιές του πλανήτη, μαρτυρά την πολύωρη προετοιμασία τους καθώς και το ζήλο, την αγάπη και τη συνέπεια με την οποία έχουν αγκαλιάσει το θεσμό αυτό.

Το προσεχές Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και με ώρα έναρξης στις 6.30 το απόγευμα… Και όπως είναι λογικό όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην οικεία του Κυρίου. Μάλιστα, θα λειτουργήσει και ο ανελκυστήρας του Κάστρου της Νάξου τόσο μισή ώρα (18.00 – 18.30) πριν από την έναρξη της συναυλίας όσο και μετά το πέρας αυτής…

Δείτε την πρόσκληση