Νάξος - Cycladia Culture: Απογευματινή συνάντηση (11/10 και "Χαρά της Μάθησης"

Οκτώβριος και η Cycladia ξεκινάει τις απογευματινές της συναντήσεις, κυρίως όμως είναι σε εγρήγορση με πολλά και διαφορετικά θέματα σε καθηερινή βάση, Παρασκευή σήμερα 11 Οκτωβρίου και το θέμα της συνάντησης δεν είναι άλλο από την εκπαίδευση την επικοινωνία και την μάθηση. Αρωγός ο Χρήστος Γεωργούσης από την γειτονική Πάρο και τίτλος "Η Χαρά της Μάθησης"... 

Και όπως διαβάζουμε στην σχετική πρόσκληση: " Στην Απογευματινή Συνάντηση αυτής της Παρασκευής κάνουμε μια αρχή στην προσέγγιση του σύνθετου ζητήματος της εκπαίδευσης και της παιδείας.

Πιστεύοντας ότι αποτελεί κεντρικό μέρος οποιασδήποτε προσπάθειας για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον και έχοντας την συναίσθηση της βαρύτητας της ευθύνης που συνεπάγεται η συμμετοχή στην διαμόρφωση της παιδείας ειδικά της νεότερης γενιάς, θα θέλαμε να εκκινήσουμε έναν διάλογο για τα θέματα που μας απασχολούν και που αντιμετωπίζουμε καθημερινά - ως μαθητές, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως συνάνθρωποι.

Πώς χάνεται, αλήθεια, η έμφυτη ευχαρίστηση από την διαδικασία της μάθησης;

Θα έχουμε συνομιλητή στην συζήτηση τον κ. Χρίστο Γεωργούση από την γειτονική Πάρο, στοχαστή και εκπαιδευτικό με μεγάλη εμπειρία. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι διετέλεσε διευθυντής του Γυμνασίου Πάρου από το 1992 μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2007. Πρόεδρος και βασικό στέλεχος επί πολλά χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχίλοχος" έλαβε μέρος σε συνέδρια για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ιστορία της Πάρου. Έγραψε βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό των Κυκλάδων και εκλαϊκευτικά της αστροφυσικής και αρθρογραφεί μέχρι σήμερα στον τοπικό τύπο.

Ελεύθερη είσοδος.
Καλεσμένοι άπαντες,
παρακαλώ ενημερώστε τους δικούς σας.

---
Κυκλαδία
Αναζητώντας τον Πολιτισμό
Νάξος

14χλμ. Επαρ. Οδού Νάξου-Απειράνθου
Δαμαλάς, 84302 Νάξος
22850 32678
cycladia.org

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News