Νάξος - Cycladia Culture: Αύριο έχουμε .. Φυστίκι Σαλόνι

«Το Φυστικί Σαλόνι γεννήθηκε στα στενά της πόλης, αλλά βαφτίστηκε στα νερά του Αιγαίου!..» Ουπς.. τι είναι το "Φυστίκι Σαλόνι"; Μουσική μπάντα που πήρε το όνομά της  από το χρώμα του… καθιστικού, όπου το 2010 έκανε τις πρώτες πρόβες μια ομάδα από νέους μουσικούς-παιδιά της πόλης (Αθήνα), που στην πορεία ανακάλυψαν τη δύναμη και τη γοητεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Και μάλιστα με βάση τη Νάξο... Και τις Δυτικές Κυκλάδες. Και θα τους δούμε στη Νάξο; Πότε; Που; 

Κυριακή 18 Ιουλίου και στο χώρο της "Κυκλαδίας" στο Δαμαλά έχουμε την τελευταία στάση του Summer Tour 2021 για τους "Φυστικί Σαλόνι" 

 

Ο τίτλος του συγκροτήματος προέρχεται από το χρώμα του… καθιστικού, όπου το 2010 έκαναν τις πρώτες πρόβες μια ομάδα από νέους μουσικούς-παιδιά της πόλης, που στην πορεία ανακάλυψαν τη δύναμη και τη γοητεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Έτσι, όπως λένε, «το Φυστικί Σαλόνι γεννήθηκε στα στενά της πόλης, αλλά βαφτίστηκε στα νερά του Αιγαίου!..». Σημειώνουν ότι «παίζουν παραδοσιακές μουσικές της θάλασσας, της στεριάς, του αέρα και της φωτιάς», καθώς επιδιώκουν να ενώσουν τις δυνάμεις των στοιχείων της φύσης ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, για να συλλέξουν νότες, μελωδίες, στίχους και ιδιώματα. Δημιουργούν ένα γοητευτικό μουσικό «κράμα» και σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση ξεσηκώνουν ένα ενθουσιώδες νεανικό κοινό, που τραγουδά και χορεύει μαζί τους, από τις μουσικές σκηνές της πόλης μέχρι τα καλοκαιρινά νησιώτικα στέκια.
Στην εκπομπή (μετά μια σύντομη αναφορά στη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Μικρά Ασία) επικεντρώνονται στην αγαπημένη τους αιγαιοπελαγίτικη μουσική παράδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στη Νάξο και στις Δυτικές Κυκλάδες.
Στο «Φυστικί Σαλόνι» συμμετέχουν οι μουσικοί: Άγγελος Πίσχινας (λαούτο-τραγούδι), Σίμος Παπασπύρου (νέι-τραγούδι), Αλέξανδρος Καρλής (κοντραμπάσο-τραγούδι), Ελεάννα Παπανικολοπούλου (τραγούδι-κρουστά) και Γιώργος Χατζηγεωργίου (βιολί-τραγούδι).
Με το συγκρότημα συμπράττει τον τελευταίο χρόνο και ο Γιακουμής Γαβράς, εξαιρετικός νέος λαϊκός βιολάτορας από την Αμοργό.
Συμμετέχουν επίσης και χορεύουν οι φίλοι της ομάδας: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Μαριάνθη Γιαννοπούλου, Γιώργος Δαφνής, Ανδρέας Σεγδίτσας, Άγγελος Σμπιλιρής και Μαρία Συριώδη (επιμέλεια: Ανδρέας Σεγδίτσας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News