Νάξος - Cycladia culture: Διπλή δράση (Azafrán και QiGong) το πρώτο διήμερο του Ιουνίου

Το σαββατοκύριακο που μας έρχεται μπαίνει και ημερολογιακά το καλοκαίρι, και οι απογευματινές συναντήσεις που μας κρατούσαν συντροφιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα δίνουν τη θέση τους στα δρώμενα και τα σεμινάρια του καλοκαιριού. Ναι, σωστά καταλάβατε... Μιλάμε για τις δράσεις της Cycladia Culture που με το ... καλησπέρα του Ιουνίου διοργανώνει δύο πολύ όμορφες δράσεις.... 
Από χθες, Παρασκευή 31 Μαϊου, ξεκίνησε το σεμινάριο του QiGong με τον Δημήτρη Αντωνίου και τίτλο " Από το εξωτερικό στο εσωτερικό και πάλι πίσω, baduajin και άλλες ασκήσεις" και το Σάββατο 1η Ιουνίου, την πρώτη ημέρα του καλοκαριού  οι Azafrán μας προτρέπουν να ανεβούμε στο μαγικό μουσικό χαλί τους, υποσχόμενοι να μας ταξιδέψουν σε μέρη πέρα από ερήμους, λόφους και εύφορες κοιλάδες, άλλοτε της Ασίας και άλλοτε της Αφρικής...   

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη ξεχωριστή βραδιά, όπως επιτακτικά μας καλούν και οι παρακάτω στίχοι ενός παλιού και αγαπημένου τραγουδιού.
«... έλα τώρα, είναι η πρώτη μέρα του καλοκαιριού,
σε παρακαλώ μην την αφήσεις να ξεγλιστρήσει έτσι,
μα προσπάθησε να στείψεις από αυτή όλη της την ενέργεια... »
Χαρούμενο και γεμάτο καλοκαίρι για όλους, από την ομάδα της Κυκλαδίας

Το Qi Gong είναι μια αρχαία Κινέζικη διαλογιστική μέθοδος που βασίζεται στην ιδέα οτι ο άνθρωπος είναι μια γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης και ο ρόλος του είναι να επιφέρει ισορροπία μεταξύ των αντιθέτων. Οι ασκήσεις Qi Gong προϋποθέτουν την δυναμική συμμετοχή της προσοχής μας, αλλά και μια οξυμένη παρατηρητικότητα όπως και μια αίσθηση ευχαρίστησης κατά την διάρκεια της εκτέλεσης τους. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την υγεία, οι ασκήσεις αυτές, ανοίγουν τις ενεργειακές οδούς, δυναμώνουν και κάνουν πιο ελαστικούς τους μύες, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους, ενισχύοντας παράλληλα το νευρικό σύστημα. Ίσως όμως το πιο σημαντικό είναι, ότι καθώς αναπτύσσουμε μια αρμονική σχέση μεταξύ κίνησης και αναπνοής, διερευνούμε και διευρύνουμε τα όρια μας, ασκούμαστε στο διαλογισμό, ισορροπούμε συναισθήματα και νου, απολαμβάνουμε την στιγμή, αναδεικνύουμε την ευγενική μας φύση, αναβαθμίζουμε την ποιότητα της καθημερινότητας μας, προσεγγίζουμε την πνευματική μας αυτάρκεια καθώς γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί.
---------
Οι Azafrán είναι ένα μουσικό συγκότημα που δημιουργήθηκε στην Κρήτη την άνοιξη του 2015. Το σχήμα αναδύεται με την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία μέσα απο τα μουσικά ιδιώματα της μεσόγειου και της ανατολής. Η συνεύρεση γίνεται στο Μουσικό Εργαστήρι του Λαβύρινθου (Χουδέτσι, Κρήτη), όπου μουσικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι έχουν την έδρα τους. Η μουσική ατμόσφαιρα μας καλεί να ταξιδέψουμε σε παλαιινές και μακρινές μελωδίες. Τα μέλη του συγκροτήματος εστιάζουν στην μελέτη μουσικών ιδιώματων, μακάμ (οθωμανικό και αραβικό σύστημα), στις μουσικές εκφράσεις της ανατολικής μεσογείου γενικότερα, καθώς και στη παραδοσιακή μουσική από Μ.Ασία, Αρμενία, Βουλγαρία, Αζερμπαιτζάν, Ιράν, Ινδία.
Laura Kortinas: φωνή, βιολί, κιθάρα
Αλέξανδρος Λαφέρ: ούτι, ηλ. κιθάρα
Σπύρος Μάστορας: κοντραμπάσο
Βαγγέλης Κρητικός: τύμπανα
===============================================
Live Concert: Azafrán
Saturday 1 June at 9 p.m.
Cycladia, Damalas

This weekend starts officially the summer and in Cycladia the evening gatherings of the winter season give their place to the events and workshops of the summer.

On Friday we have the QiGong workshop, and on Saturday, June 1, first day of summer, Azafrán is calling us to celebrate all together this occasion with a journey in the music of Mediterranean and beyond.

An old, beloved song is urging us not to miss the opportunity:
"... come on now it's the first day of summer,
please don't let it slip by,
just try to squeeze all of the life out of it... "

A full and sunny summer for everyone, from the team of Cycladia
------
Azafrán is a project born in 2015 in Crete. Melodies from the east mix with harmonies from the west: "Music inspires us to travel. Travel stimulates us into exploring new forms.
The Mediterranean shows us our roots. Creation allows us to transform reality."
Laura Kortinas - voice, violin, guitar
Alex Lafer - Oud, el. guitar
Spyros Mastoras - double bass
Vangelis Kritikos - drums
-- 
Κυκλαδία Αναζητώντας τον Πολιτισμό Νάξος

14χλμ. Επαρ. Οδού Νάξου-Απειράνθου
Δαμαλάς, 84302 Νάξος
22850 32678
cycladia.org

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News