Νάξος - Cycladia Culture: Και το Tango Show στα καλύτερά του

Μετά από χρόνια και πάλι στην Ελλάδα οι Hyperion Ensemble!! Η πιο διάσημη και περιζήτητη ορχήστρα τάνγκο στην Ευρώπη θα είναι μαζί μας στην Ελλάδα από τις 4 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σε σύνθεση τρίο με τον δημιουργό και φλαουτίστα της ορχήστρας Bruno Fiorentini, και τους ταλαντούχους Gino Zambelli στο μπαντονεόν και τον Αργεντίνο Martin Troncozo στην κιθάρα και φωνή. Οι Hyperion Ensemble trio μετά την περιοδεία τους στην Ρωσία και πριν την Ινδονησία, θα κάνουν μια στάση πρώτα στην Νάξο για μια συναυλία το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου και για δύο σεμινάρια μουσικότητας για χορευτές του τάνγκο την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

Οι Hyperion Ensemble ξεκίνησαν την καριέρα τους στο τάνγκο το 1992 και αρχικά ασχολήθηκαν κυρίως με ρεπερτόριο του Astor Piazzola αλλά στην συνέχεια με το τάνγκο γενικά. Στις πάνω από 1000 εμφανίσεις τους στην Ευρώπη και όχι μόνο, οι Hyperion συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα ονόματα του Τάνγκο όπως οι: Miguel Angel Zotto, Sebastian Arce και Mariana Montes, Esteban Moreno και Claudio Codega, Chicho Frumboli και Juana Sepulveda και πολλούς άλλους. Οι Hyperion έχουν ήδη δημοσιεύσει 9 CD και ετοιμάζουν το δέκατο, ηχογραφημένο από συναυλίες των Hyperion με τον διάσημο μπαντονεονίστα Juan Jose Mosalini.

Hyperion Ensemble Τrio
Bruno Fiorentini, φλάουτο
Gino Zambelli, μπαντονεόν
Martin Troncozo, κιθάρα και φωνή

http://www.ensemblehyperion.com/

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Συναυλία: Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 20:30, είσοδος 8 ευρώ.
Η βραδιά θα συνεχιστεί με μια αυθεντική milonga, δηλαδή μια χορευτική συνεύρεση, όπου δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να χορέψει Tango με την συνοδεία της ζωντανής μουσικής των Hyperion Ensemble.

Σεμινάριο μουσικότητας για χορευτές Tango:
Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00, κόστος 20 ευρώ.

Με τη συνοδεία της ζωντανής μουσικής, γίνεται αναφορά στους ρυθμούς και στην ερμηνεία της μουσικής του Tango από τους χορευτές.

Εισαγωγή στο Tango:
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00, είσοδος ελεύθερη.
Στα πλαίσια της απογευματινής συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στην Κυκλαδία, ο διευθυντής της ορχήστρας Hyperion Ensemble Bruno Fiorentini θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση του Tango και της ιστορίας του, και θα μιλήσει για τη μουσική του και τον χορό. Θα ακολουθήσει ένα ανοιχτό σεμινάριο για όλους, όπου θα έχουν την ευκαιρία όσοι δεν έχουν ξαναχορέψει Tango να έρθουν σε επαφή με την μουσική και να μάθουν τα πρώτα βασικά βήματα του χορού.

Τα σεμινάρια χορού θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της Αγγελιάνας Βλάχου.

Πληροφορίες – επικοινωνία:

[email protected]

22850 32678
14 χλμ. επαρ. οδού Νάξου-Απειράνθου . Δαμαλάς . Νάξος
τ.κ. 84302

www.cycladia.org