Νάξος - Cycladia Culture: Μουσική βραδιά (11/06) με τον Γιακουμή Γαβρά

Μουσική

Οταν η Αμοργός συναντά τη Νάξο, τότε το αποτέλεσμα εξαιρετικό...  Σάββατο 11 Ιουνίου και οι δρόμοι οδηγούν στον Δαμαλά. Στις εγκαταστάσεις της Cycladia εκεί όπου ο Γιακουμής Γαβράς θα αναδείξει την μουσική παράδοση της Αμοργού....  

Ένας εξαιρετικός δεξιοτέχνης που στο βιολί του καθρεφτίζει την απαράμιλλη μουσικοχορευτική παράδοση της Αμοργού. Ως ερμηνευτής επιλεγμένης ανθολογίας των σκοπών της ιδιαίτερης πατρίδας του, μας παρουσιάζει αποκαλυπτικά τα ξεχωριστά ιδιώματα των επιμέρους τόπων και των ανθρώπων του νησιού. Μέσω της μουσικής, αλλά και των σχολίων και ιστοριών που παραθέτει, μας μεταφέρει παραστατικά σε χρόνους, εποχές, ήθη και συμπεριφορές που χάνονται στον χρόνο.

Γιακουμής Γαβράς

Έχει καταγωγή και έχει μεγαλώσει στη Χώρα της Αμοργού. Ο παππούς και ο πατέρας του βιολί. Ο Γιακουμής με τον αδερφό του παίζουν ζυγιά (Λαούτο-Βιολί) στο δικό τους μαγαζί αρχικά κι έπειτα ξεκίνησαν να παίζουν και σε πανηγύρια και σε γάμους. Παίζει σε πανηγύρια, πέρα από την Αμοργό, στις μικρές Κυκλάδες : Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι. Από τον πατέρα του είχε επαφή με τα όργανα από μικρός και γνώριζε τους παλαιούς παίκτες. Δάσκαλός του ο Νίκος Οικονομίδης. Συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα Φυστικί Σαλόνι, ,όπου γνωρίστηκαν στην Αμοργό, παίζοντας βιολί και τραγουδώντας. 

Live: Γιακουμής Γαβράς
Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στις 9 μ.μ.
Κυκλαδία . Δαμαλάς . Νάξος
Είσοδος: 7 ευρώ

Live: Giakoumis Gavras
Saturday 11 June 2022 at 9 p.m.
Cycladia . Damalas . Naxos
Entrance: 7 euro

An exceptional virtuoso of the traditional greek music who in his violin reflects the incomparable music and dance heritage of the island of Amorgos. As a performer of carefully selected anthology of songs from his birthplace, he guides us the special idioms of the individual places and the people of the island of Amorgos. Through music, he transends us through time, customs and behaviors long forgotten.

---
Cycladia
Positive Island
Naxos

Damalas . Naxos . Cyclades
84302 Greece
+30 22850 32678
cycladia.org

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News