Νάξος - Cycladia Culture: "Musica del Recuerdo" (08/11) με έργα κιθάρα

Mετά την συναυλία του Οκτωβρίου με έργα από την όπερα, τον Νοέμβριο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δημοφιλή έργα του ρεπερτορίου της κλασσικής κιθάρας. Οι δύο κιθαρίστες, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης κια ο Χρήστος Τσαρούχης, θα μας επισκεπτούν στη Νάξο με μουσικές από Ισπανία, Βραζιλία, Αργεντινή και Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει έργα για μία και για δύο κιθάρες των συνθετών S. Assad, C. Domeniconi, M. de Falla, E. Granados, J. Merlin, H. Villa-Lobos.

Ποιο είναι το πρόγραμμα της συναυλίας Musica del Recuerdo" (σ.σ. Είσοδος 5 ευρώ) με έργα για μία και για δύο κιθάρες που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ; 

Α΄ μέρος
Sergio Assad (b.1952) - Farewell
Jose Luis Merlin (b.1952) - Suite del Recuerdo [
σόλο κιθάρα Χρ
Τσαρούχης]
Carlo Domeniconi (b.1947) - Circus Music Op.54a

Β΄ μέρος
Enrique Granados (1867-1916) - Danza Espanola No2 “Oriental”
Heitor Villa-Lobos (1887-1959) - Cinq Preludes [
σόλο κιθάρα Α
Καραμπέρης]
Manuel deFalla (1876-1946) - Danza del Molinero, Danza ritual del fuego

Βιογραφικά

Με καθηγητές τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη στο Ωδείο Φ.Νάκας στην Πάτρα και εν συνεχεία με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Λίζα Ζώη στο Ωδείο «Athenaeum» στην Αθήνα, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ολοκλήρωσαν τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα λαμβάνοντας και οι δύο, τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές τους εξετάσεις, βαθμό «Άριστα παμψηφεί». Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R.Dyens, D.Russell, M.Dylla, J.Mills, S.Vlaskalic, J.Willard, Ε.Ασημακόπουλος, Λ.Ζώη).

Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή κλπ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με την Αθηναική Μαντολινάτα Νικ.Λάβδας. 

Κυκλαδία - Αναζητώντας τον Πολιτισμό - Νάξος
14 χλμ. Επαρ. Οδού Νάξου-Απειράνθου, Δαμαλάς, 84302 Νάξος
22850 32678 - cycladia.org

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News