Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΈξοδοςΝάξος: Δημιουργία πολιτιστικής γέφυρας με τη Νότια Κορέα

Νάξος: Δημιουργία πολιτιστικής γέφυρας με τη Νότια Κορέα

|

Για έναν ολόκληρο μήνα το εστιατόριο του στη Νότια Κορέα θα περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα από τη Νάξο ενώ παράλληλα θα διακοσμήσει τον χώρο του με εικόνες από το νησί, βίντεο και βιβλία για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη μυθολογία του νησιού! 

Ένα πολύ καινοτόμο βήμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα και την γη τους.

Της Ελένης Μαράκη (#)

Εγώ, η Ελένη Μαράκη, σχεδίαζα και διοργάνωσα τη Ναξιακή εκδήλωση γευσιγνωσίας με τον Todd Sample, ιδιοκτήτη και μάνατζερ του Nostimo timo timo Ελληνικό Εστιατόριο, στη Νότια Κορέα. Έψαχνα τρόπο να προωθήσω την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τον προορισμό της Νάξου στη Νότια Κορέα. Ζω στη Νέα Υόρκη 35 χρόνια και έχω βιώσει τον εαυτό μου την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό που αισθάνονται οι Κορεάτες για την Ελλάδα και την κουλτούρα, την ιστορία και τους ανθρώπους.

Το έργο βοήθησε να υλοποιηθεί η συμβολή του Michalis Toanoglou που παρουσίασε τους δύο μας (διοργανωτές) και ένωσε το όραμα μας με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του. Εμείς (Helen Marakis και Todd Sample) μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και πολιτισμό και μέσα από αυτή την δράση θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε γέφυρα ενημέρωσης και προώθησης του προορισμού της Νάξου στους πελάτες του εστιατορίου, και στους κατοίκους της Νότιας Κορέας συνολικά.

Για έναν ολόκληρο μήνα το εστιατόριο του στη Νότια Κορέα θα περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα από τη Νάξο ενώ παράλληλα θα διακοσμήσει τον χώρο του με εικόνες από το νησί, βίντεο και βιβλία για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη μυθολογία του νησιού! Επίσης έχουμε προσκαλέσει δύο πολύ ταλαντούχους τραγουδιστές, τον Ματθαίο Γιαννούλη και τον Μιχάλη Λιαγούρη να εμπλουτίσουν την εκδήλωση αυτή με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, συνοδευόμενοι από τις μελωδίες του βιολιού και του λαούτου (σ.σ. στο βιολί Μαυρουδής Αντωνίου, στο λαούτο Γιάννης Ανδρής, ενώ ο επιμελητής είναι ο Νίκος Δρακάκης). Μάλιστα, η πρώτη δράση θα γίνει αύριο Παρασκευή 23 Απριλίου στις 12.30 ώρα Ελλάδας (19:30 ώρα Κορέας) με τους Γιαννούλη – Λιαγούρη ως οι πρωτοπόροι αυτής της δράσης… 

Ο Ματθαίος Γιαννούλης και ο Μιχάλης Λιαγούρης γεννήθηκαν στη Νάξο, στα ορεινά χωριά, το ένα στην Απειράνθο, και το άλλο στην Κωμιακή. Παίζουν λαϊκή ελληνική μουσική με βιολί και λύρα από τα παιδικά τους χρόνια, και έχουν τραγουδήσει περίπου 4,000 τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματθαίος Γιαννούλης έχει λάβει μέχρι σήμερα 5 χρυσά και 5 πλατινένια βραβεία ρεκόρ. Τους ευχαριστώ θερμά για την άμεση αποδοχή συμμετοχής σε αυτή την εκδήλωση.

Οι μουσικοί θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους και θα τους ταξιδέψουν σε ένα πολιτιστικό ταξίδι στην Ελλάδα, στα αυθεντικά έθιμα, φεστιβάλ και γεύσεις της Νάξου. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες του εστιατορίου για έναν ολόκληρο μήνα θα μπορούν να βιώσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα του τόπου και έχουν μια ολοκληρωμένη Ναξιακή εμπειρία, και ως εκ τούτου θα μπορούν να μεταδώσουν και να προωθήσουν την γευσιγνωσία τους και την συνολική εμπειρία τους στην οι υπόλοιποι άνθρωποι στη Νότια Κορέα.

Το ξενοδοχείο ELaiolithos Luxury Retreat στην ορεινή πλευρά της Νάξου ως βασικός οργανωτής έχει στείλει ναξιανικές συνταγές, τα απαραίτητα υλικά για όσες συνταγές όπως τοπικά τυριά, βότανα, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα Citron κ.α. Όλα αυτά τα προϊόντα προέρχονται από την ορεινή πλευρά της Νάξου και προσφέρονται από την Αναστασία Μαράκη (Φύση και Τέχνη), και τον Λάμπρο Μαράκη (τυριά Giovanni ‘ s) που έχουν παραδοσιακά καταστήματα με τοπικά στο Χαλκί . Επίσης έχω αναλάβει την αποστολή δημιουργίας και προσφοράς διαφημιστικού υλικού σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή που αποτελείται από όμορφες εικόνες και ήχους από το νησί της Νάξου και έχει δημιουργηθεί και οργανωθεί μαζί με τη βοήθεια της Xenia-Anastasia Toanoglou.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα γευσιγνωσίας θα γίνει και άλλο μουσικό δρώμενο με συμμετοχή και άλλων μουσικών από τη Νάξο. Ποιοι είναι αυτοί;  Γιάννης Μαράκης – λαούτο (Χείμαρος), Στέλιος Κουνάδης – βιολί και τραγούδι (Κινίδαρος), Χρήστος Μανιός – τσαμπούνα (Φιλώτι), Νίκος Καραλής – βιολί και τραγούδι (Μονή), σε μια προσπάθεια να δείξουμε ότι ακόμα και η Generation Z συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την παράδοση της Νάξου και την μουσική της κουλτούρα. Έχουν γίνει μέρος αυτής της παράδοσης, καθώς αποτελούν φυσική συνέχεια, από το παρελθόν στο μέλλον. Σε αυτές τις μουσικές εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν μέσα ενημέρωσης / influencers και VIPs, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα.

Αρπάζοντας την ευκαιρία αυτού του γεγονότος και την επικοινωνία με τους κατοίκους της Νότιας Κορέας, θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και τη συμμετοχή της χώρας μας στο πλευρό του στρατού της Νότια Κορέας στον πόλεμο το 1950-1954, όπου έλαβε μέρος η ελληνική αποστολή, μαζί με τα υπόλοιπα 16 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Ανάμεσά τους και πολλοί Ναξιώτες που υπηρέτησαν και πολέμησαν μαζί με τη Νότια Κορέα. Οι Νοτιοκορεάτες είναι πολύ περήφανοι και ευγνώμονες για την ελληνική βοήθεια και υποστήριξη στον πόλεμο. Οι δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Νοτιοκορεατών είναι δεσμοί αίματος. Οι Κορεάτες είναι γνωστοί για τη σκληρή δουλειά τους, την τεχνολογική πρόοδο, την πειθαρχία, την οργάνωση της Δημοκρατίας τους και τον σεβασμό τους στις αξίες και τα ανθρώπινα ιδανικά! Για όλες εκείνες τις κοινές αξίες οι Έλληνες θα είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους Κορεάτες φίλους τους στην Ελλάδα. Είναι τιμή μας ως Έλληνες να διατηρήσουμε αυτή τη μεγάλη σχέση μεταξύ των δύο χωρών με αυτόν τον τρόπο.

Βλέπουμε ότι η αγάπη όλων μας για την Ελλάδα και οι δημιουργικές ιδέες μας για την προώθηση της χώρας μας στους κατοίκους της Νότιας Κορέας, μας ένωσαν και έκαναν αυτό το έργο δυνατό. Κοινός μας στόχος η διάδοση της ομορφιάς της Ελλάδας, καθώς και της Νάξου με σεβασμό στην παράδοση και τις ρίζες μας. Είναι ένα δυνατό εισαγωγικό βήμα στην επερχόμενη καλοκαιρινή τουριστική σεζόν που σίγουρα χρειάζεται την βοήθεια και την υποστήριξη των στελεχών της.

Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν για να δημιουργήσουμε αυτή την εκδήλωση!

Και όπως έχω αναφέρει προηγουμένως εδώ:

′′ Ήταν μεγάλη χαρά να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε αυτή την επερχόμενη εκδήλωση με τον Todd Sample, ιδιοκτήτη και διευθυντή του Nostimo noseutimo Greek Restaurant στη Νότια Κορέα. Είμαι πραγματικά τιμημένος και περήφανος που συνδιοργανώνω και ανοίγω αυτή την εκδήλωση με ιδιαίτερη υποδοχή σε όλους τους επισκέπτες και μια εισαγωγή για το νησί της Νάξου και το ELaiolithos Luxury Retreat.

Οι γνωστοί και ταλαντούχοι τραγουδιστές Ματθαίος Γιαννούλης & Μιχάλης Λιαγκούρης, συνοδεία μελωδιών βιολιού και λαούτου θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους με λαϊκά ελληνικά λαϊκά τραγούδια που πρόκειται να τους ταξιδέψουν σε ένα πολιτιστικό ταξίδι στην Ελλάδα και τα αυθεντικά ήθη, φεστιβάλ και γεύσεις του νησιού της Νάξου.

Ειδικές ευχαριστίες στον Dr. Ο Μιχάλης Τοάνογλου που η εξειδίκευση και η ανεξόφλητη δικτύωση ενώνουν την αγάπη μας για την Ελλάδα και ιδέες δημιουργικής προώθησής της στη Νότια Κορέα, και έκανε αυτό το πρότζεκτ πραγματικότητα. Καθώς και στην δεσποινίδα Ξένια-Αναστασία Τοάνογλου για το μεγάλο marketing content δημιουργία και διανομή.

Είναι μια προσπάθεια διάδοσης της ομορφιάς της χώρας μας, της Ελλάδας, αλλά και αυτής του νησιωτικού μας νησιού, της Νάξου, στους ανθρώπους της Νότιας Κορέας! Σεβόμαστε την παράδοσή μας, την εκτιμούμε, και βοηθάμε να εξαπλωθεί η ομορφιά της παγκοσμίως!

#) Η Ελένη Μαράκη είναι επιχειρηματίας που αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στην Ορεινή Νάξο (Μονή – ξενοδοχείο ELaiolithos) και διαθέτει πτυχίο marketing από το Long Island University στο Brooklyn, New York


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της