Νάξος - Ελαιόλιθος: Ξεχωριστή βραδιά (31/08) με ...Νότιους Ανέμους του Γιώργου Παντερή

Στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του ΕLaiolithos, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού ο Γιώργος Παντερής ψαρός έρχεται να συναντήσει το Ναξιακό κοινό, σε μια σπάνια μουσική εμπειρία!

Στις 31 Αυγουστου, Σάββατο βράδυ, 9:30 ο Γιώργος υπόσχεται να μας "ταξιδέψει" σε αναλλοίωτα μουσικά μονοπάτια, συνδυάζοντας τραγούδια δικά του καθως και των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Αντώνη Βαρδή, Μίλτου Πασχαλίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Νίκο Παπάζογλου, με αγαπημένα κρητικά, αποτυπώνοντας εικόνες, μέρη κι έθιμα στους στίχους των τραγουδιών του και χαρίζοντας μας μία από τις ομορφότερες βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

Θα παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με δικές του επιτυχίες, αλλά και πολλά από την ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή, με το ηχόχρωμα της Κρήτης διάχυτο... που θα ξεσηκώσουν το κοινό.
Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

Συντελεστές
Λαούτo- Λάφτα – Τζουρά και Φωνή: Γιώργος Παντερής
Μπάσο: Θανάσης Γαβριδάκης
Τύμπανα και Κρουστά: Christos Sagient

Το ΕLaiolithos Luxury Retreat έχει ως αρχή τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και ο χώρος του από την πρώτη μέρα λειτουργίας διαθέτει πρόσβαση για ΑμΕΑ δείχνοντας τον δρόμο πως η διασκέδαση είναι δικαίωμα όλων.

Ο Γιώργος Παντερής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου, όπου ασχολήθηκε με το μαντολίνο και σπούδασε θεωρητικά και σολφέζ. Στη συνέχεια σπούδασε κλασσική κιθάρα και μπουζούκι, ενώ από το 1999 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το λαούτο και με άλλα νυκτά παραδοσιακά και μη μουσικά όργανα. Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά από το 2005 με το αντικείμενο της μουσικής τεχνολογίας ενώ έχει αναπτύξει - από το 2008 - και δραστηριότητα στον τομέα της σύνθεσης - ενορχήστρωσης.

Παράλληλα με τη συνθετική του δραστηριότητα έχει συμπράξει, ως επαγγελματίας μουσικός, με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, έχει συνεργαστεί με την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ στο 1ο STREET FEST στη Νέα Σμύρνη και με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και τον σκηνοθετη Γιάννη Σμαραγδή ως μουσικός στο έργο “Νίκος Καζαντζάκης” κι έχει μετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι «ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ» είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Γιώργου Παντερή σε συνεργασία με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που τον πλαισιώνουν. Ο παραδοσιακός ήχος των τραγουδιών και το άρωμα της Κρήτης είναι διάχυτα σε όλο το άλμπουμ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε
και να τραγουδήσουμε παρέα!!!!

Διοργάνωση: ΕLaiolithos

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News