Νάξος - Εργαστήρια Μουσικής: Και πέντε παραστάσεις στην αυλαία της χρονιάς

Το τελευταίο 10/ήμερο του Αυγούστου παράλληλα με τα Εργαστήρια λαμβάνουν χώρα και οι Διεθνείς Μουσικές Συναντήσεις οι οποίες διοργανώνονται απο την Ορχήστρα ΑΛΕΑ ΙΙΙ της Βοστώνης μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Νάξου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας.

Στο πλαίσιο των Συναντήσεων γίνονται 4 συναυλίες.  Μαζί με του Μικρούς Σολίστ των Εργαστηρίων, την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων που παρουσιάζουν οι μουσικοί των συναντήσεων μαζί με τους καθηγητές των Εργαστηρίων:

1. Δευτέρα 23 Αυγούστου, 20:30 στον Απόλλωνα - Μουσικές του Κόσμου (με νέο πρόγραμμα)

2. Τρίτη 24 Αυγούστου, 20:30 στην Κωμιακή - Μουσικές του Κόσμου (με νέο πρόγραμμα)

3. Τετάρτη 25 Αυγούστου, 21:00 στο Χαλκί (Άϊ Βλάσσης, η εκκλησία δίπλα στο Γυμνάσιο Τραγαίας) - Η Ανθρώπινη φωνή στην avant garde του 20ού αιώνα

Η μουσική, ο λόγος και το θέατρο εχουν συνταιριαστεί με ποικίλους, ασυνήθιστους και ευφάνταστους τρόπους από τους συνθέτες του 20ού αιώνα. Θα δούμε βιντεοσκοπημένα έργα των Berio (Ιταλία), Ligeti (Ουγγαρία), Απέργη (Ελλάδα), Mache (Γαλλία) και άλλων, ενώ εγώ θα εξηγώ για το τι βλέπουμε και ακούμε.  Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει κέρασμα.

4. Παρασκευή 27 Αυγούστου, 20:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας - Οι Μικροί Σολίστ (η καταληκτική συναυλία των φετινών Μουσικών Εργαστηρίων)

5. Κυριακή 29 Αυγούστου, 21:00 στο Χαλκί - Μουσικές Νύκτες στην Τραγαία (ένα ποικίλο πρόγραμμα που θα ετοιμάσουν όσοι συμμετέχουν στις φετινές Μουσικές Συναντήσεις).

Οι Μουσικές Συναντήσεις διοργανώνονται από την Ορχήστρα ΑΛΕΑ ΙΙΙ της Βοστώνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News