Νάξος: Έρχεται τετραήμερο (19-22/09) show χορού (tango)

Έλα πείτε μου … Δεν έχετε ακούσει την έκφραση; “Χρειάζονται δύο για τάνγκο (it takes two to tango)”; Έκφραση που έγινε διάσημη μέσα από ένα τραγούδι του 1952 των Al Hoffman και Dick Manning το οποίο είχε αυτή την ονομασία. Όμως υπάρχουν δύο εκδόσεις , μια από τον Pearl Bailey και η άλλη από τον Louis Armstrong. Ποια είναι η καλύτερη; Ελάχιστα μας ενδιαφέρει… Αυτό που κρατάει είναι ότι “Χρειάζονται δύο για τάνγκο (it takes two to tango)” …

Και στην δική μας περίπτωση μιλάμε για το Αργεντίνικο τάνγκο, όπου το πάθος και ο  ερωτισμός, έχουν κυρίαρχο ρόλο…  Και με τον καβαλιέρο να είναι αυτός που έχει το … πρόσταγμα, καθότι δίνει το ρυθμό και η ντάμα ακολουθεί…  Το πιο ενδιαφέρον; Το αργεντίνικο τάνγκο είναι ένας αυτοσχέδιος χορός. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις, και αυτό που ξεχωρίζει είναι η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, μέσα από την αγκαλιά.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί πολύ απλά έχουμε μπροστά μας ένα τετραήμερο Αργεντίνικου Τάνγκο που διοργανώνεται από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη πόλη της Νάξου με δράσεις σε αρκετά μέρη και αποκορύφωμα το σόου του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου στο "Ιακ. Καμπανέλλης" και όχι στην Παραλία της Νάξου όπως είχε αρχικά μεταμορφωθεί... .. Πρωταγωνιστές; Το γνωστό ζευγάρι Χλόη και Διονύσης Θεοδωρόπουλος αλλά εδώ προσέξτε… Έχουμε μία ομάδα της Νάξου , τους ‘’Mala Junta ‘’ που δεν αποκλείεται τον φετινό χειμώνα να μας απασχολήσει με την παρουσία του στο χώρο μας…

Ας δούμε όμως τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης…

Την Πέμπτη 19 με Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Χώρα της Νάξου για πρώτη φορά μια εκδήλωση αποκλειστικά αφιερωμένη στο Αργεντίνικο Τάνγκο από την ομάδα τάνγκο  ‘’Mala Junta ‘’ και την Κυκλαδία , με την υποστήριξη του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνουν σεμινάρια τάνγκο από καταξιωμένους στον χώρο καλλιτέχνες, βραδιές τάνγκο (milongas) καθώς και ένα Tango Show στην παραλία της Νάξου.

Καλεσμένοι της εκδηλώσεις θα είναι το παγκοσμίου φήμης ζευγάρι Ελλήνων χορευτών  Χλόη και Διονύσης Θεοδωρόπουλος οι οποίοι θα κάνουν  σεμινάρια στους συμμετέχοντες χορευτές τάνγκο που θα μας έρθουν από το εξωτερικό, την Αθήνα και τα γύρω νησιά.

H Χλόη και ο Διονύσης ξεκίνησαν την συνεργασία τους τον Οκτώβριο του 2011, ο Διονύσης ήταν ήδη επαγγελματίας στον χώρο και πρωταθλητής Ελλάδος στον διαγωνισμό Stage Tango του 2011, ενώ η Χλόη προέρχεται από τον κλασσικό και σύγχρονο χορό. Μαζί κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του Stage Tango στην Ελλάδα το 2012 και τον επόμενο χρόνο επιλέχθηκαν από τον διεθνούς φήμης χορευτή τάνγκο, χορογράφο και παραγωγό Gustavo Russo για να πάρουν μέρος στο Show του “Tango Seducciόn” με το οποίο γύρισαν την Ευρώπη και την Ασία.  

Ταξιδεύουν σε όλον το κόσμο σε πολλά θέατρα και Tango Festivals κάνοντας μαθήματα και χορεύοντας.

Έχουμε λοιπόν την τιμή να τους έχουμε εδώ και να τους απολαύσουμε όλοι χορευτές και μη στο Show που θα μας χαρίσουν το Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου στο "Ιακ. Καμπανέλλης" στο Δημαρχείο της Νάξου (ώρα έναρξης 21:30) μαζί με το επίσης καταπληκτικό ζευγάρι  Μαρίνα Κούρτη και Αποστόλης Κοφινάς που θα τους πλαισιώσει.

Το Σάββατο μετά το Show θα ακολουθήσει milonga  για τους χορευτές του τάνγκο στις Ουρσουλίνες όπου την μουσική θα επιληφθεί η επίσης γνωστή στον χώρο σε Ελλάδα και Ευρώπη Tango DJ Γεωργία Φερφέλη. Όλα τα μαθήματα και οι milongas θα πραγματοποιηθούν στην σχολή Ουρσουλινών.

Η ομάδα Mala junta είναι μια νέα ομάδα τάνγκο που ξεκίνησε στην Νάξο τον Νοέμβριο του 2018 από την Αγγελιάννα Βλάχου η οποία ασχολείται με το τάνγκο επαγγελματικά σε Ελλάδα και κυρίως Ιταλία τα τελευταία 10 χρόνια. Η ομάδα προσφέρει μαθήματα τάνγκο και ασχολείται με διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν το τάνγκο όχι μόνο σαν χορό αλλά και μουσική και ιστορία καθώς το τάνγκο είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει διοργανώσει ήδη μέσα σε έναν χρόνο μία συναυλία με την διεθνούς φήμης ορχήστρα τάνγκο Ensemble Hyperion στον χώρο της Κυκλαδίας, δύο σεμινάρια και ένα Tango show με την Αγγελιάννα Βλάχου και τον Γιώργο Λιναρδάτο , ταλαντούχο χορευτή και δάσκαλο τάνγκο και  τώρα αυτήν την εκδήλωση στις 19 με 22 Σεπτεμβρίου, ετοιμάζοντας πολλά ακόμα για την νέα χρονιά που θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News