Νάξος - “Φαύστα”: Επέστρεψε δυναμικά, για δύο ακόμη παραστάσεις (19 - 20/05)

Ηταν η 16η Απριλίου όταν ο Γιώργος Μεσολογγίτης, ο άνθρωπος που κρύβεται (σ.σ. δεν μπορεί αλλά τι να κάνουμε τώρα, ποιητικά αδεία) πίσω από την «Φαύστα», την απίθανη θεατρική παράσταση του Μποστ μας είχε… προειδοποιήσει « Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα που δημιουργούν τα λόγια των θεατών που από ότι φαίνεται απόλαυσαν την Φαύστα μας...πολύς κόσμος δεν πρόλαβε να μας δεί, άλλοι θέλουν να μας ξαναδούν...λοιπόν σας έχω νέα...δεν θα γλιτώσει κανείς... θα ξαναπαίξουμε στο θέατρο Καμπανέλλης στις 18 – 19 - 20 Μαΐου...όσοι πιστοί προσέλθετε......»

Και η απειλή ή προειδοποίηση έγινε πραγματικότητα… Και η «Φαύστα» επέστρεψε από χθες με τον θεατρικό όμιλο «Διόνυσο»… Στο «Ιακ. Καμπανέλλης». Και έχει δύο ακόμη παραστάσεις. Και όπως λέει και το …Moto «περάστε κυρίες και κύριοι να πάρετε Φαύστα...μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια...»

Ποια είναι η υπόθεση; Ας το ξαναπούμε… «Μια κόρη, το Ριτσάκι, πάει να κολυµπήσει στο Κερατσίνι και την καταπίνει ένα ψάρι. Οι γονείς της, η Φαύστα και ο Γιάννης, ξεπέρασαν µάλλον εύκολα το χαµό της.

Μετά όµως, από 12 έτη και άλλους εννέα µήνες ξαναβρίσκει τους γονείς της, όταν βγαίνει από την κοιλιά του κήτους, που ψαρεύει ο ερασιτέχνης ψαράς πατέρας της.

Η «Απολεσθείς Κόρη» έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για την Κίνα και γενικά για τον κόσµο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιµάζεται να γιορτάσει το χαρµόσυνο γεγονός, το κοριτσάκι κατασπαράσσεται από τους γάτους, επειδή µύριζε ψαρίλα.

Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση µε το γιο τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάµο το οµοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαµό του και φεύγουν άπραγοι.».

Οι ηθοποιοί κατά σειρά εμφανίσεως

Θεατονόμος, Τουρκίς αοιδός, διάσημος ιατρός, ο φονεύς του Καραϊσκάκη,  Προπονητής Γ. Καραϊσκάκη:  Δημήτρης Αναστασίου

Θεατονόμος, Διαιτητής Μποξ, τραυματιοφορεύς, Διασωθής από επίθεση δράκου, Ατίθασο άλογο:  Χρήστος Βασαλάκης

Γερμανίς εισαγωγεύς , θεατονόμος, αμπιγιέζ της Φαύστας,  Γ. Καραϊσκάκης:   Αθανασία Αμούντζια

Φαύστα :  Αναστασία Παράσχου

Ελένη:   Θεοδώρα Στούκα

Γιάννης :  Δημήτρης Βασαλάκης

Μαριάνθη:   Έλενα Λουκάτου

Ριτσάκι:  Έλενα Μαρία Παπαχρήστου

Η Κόκκινη, θεατονόμος:   Αθηνά Παπαδοπούλου

Κος Ιατρού, Μεταφραστής, θεατονόμος, Προπονητής Χάρου:   Στάθης Μιμιλίδης

Κα Ιατρού:  Στέλλα Τζακωνιάτου

Γιος Ιατρού, hislordship Χάρος:   Κώστας Παγώνης

Δαιμόνια δημοσιογράφος:  Ειρήνη Ροδοβίτου

Αμερικανίς βαλιτσοκομίστρια:  Άννα Γκίτση

Και οι υπόλοιποι που δεν ανεβαίνουν στο …σανίδι:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μεσολογγίτης

Βοηθός σκηνοθέτη, ψιθυρίστρια :  Άννα Γκίτση

Μουσική διδασκαλία, μαέστρος: Πάνος Μάνος

Studio Recordingς:  Apollomuse

Πρωτότυπα Κοστούμια:   Αγγελική Θεοφίλου

Μουσική - Κοστούμια- σκηνικά  (Επιμέλεια): Γιώργος Μεσολογγίτης

Χορογραφίες:  Στέλλα Τζακωνιάτου, Έλενα Λουκάτου

Φωτογραφίες, βίντεο:Βασίλης Τσακωνιάτης

Ηχοληψία – φωτισμοί παράστασης:   Γιώργος Βελέντζας

Επικοινωνία-Διαφήμιση -Εκτέλεση σκηνικού:  Σπείρα διαφημιστική Αναγνώστου Αντώνης - Σπανέλη Σοφία ΟΕ

Φωτισμοί - ΗΧΟΣ:  Power Sounds- Μιχάλης Μαθιάσσος 

Αααα και για να γυρίσουμε στην … άγρια κωμωδία, εμείς να αναφέρουμε ότι έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά το 1962 για να σκηνοθετηθεί από τον κύριο Κάρολο Κουν και να παιχτεί από τους ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης. δεν ανέβηκε όμως τότε... Η “Φαύστα” είναι μία καθαρόαιμη ιλαροτραγωδία! Μια ιλαροτραγωδία που διέπεται από αδυσώπητη λογική. Επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι το 1987 στο θέατρο Στοά από τον Παπαγεωργίου... ΚΙ από τότε έγινε το αγαπημένο έργο ερασιτεχνών και επαγγελματιών ανά την επικράτεια – και εδώ είναι η ειρωνεία- έργο που προτιμούν τα σχολεία και προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ένα υπουργείο που έχει απαγορεύσει την «Μήδεια» του πατέρα και ο πατέρας πίστευε ακράδαντα – μετά λόγου γνώσεως – πως το μόνο για το οποίο δεν φημίζεται είναι η προώθηση της παιδείας.