Νάξος - Κινηματογραφική Λέσχη και ... "Μικρά Αγγλία" απόψε (08/06) στη Σχολή Ουρσουλινών

ο ραντεβού των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας έστω και καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, δίνεται φέτος στη Νάξο. Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 33ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ με θέμα «Η θάλασσα στον κινηματογράφο»

Για περισσότερα από 60 χρόνια, ο θεσμός των Κινηματογραφικών Λεσχών παραμένει ζωντανός σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελεί μία ενεργή κοινότητα φίλων της έβδομης τέχνης, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με σκοπό την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου, την προαγωγή της κινηματογραφικής  παιδείας και φυσικά την προσωπική έκφραση και ικανοποίηση της κινηματογραφοφιλίας τους.
Τα συνέδρια της ΟΚΛΕ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Επί 33 χρόνια  διοργανώνονται  σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με τις οικείες Κινηματογραφικές Λέσχες και τον αντίστοιχο φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ή τιμώνται σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών. 

Η αυλαία των προσυνεδριακών προβολών άνοιξε χθες, με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη “Exotica, Erotica, Etc”, στο προαύλιο της Σχολής Ουρσουλινών.

@ Σήμερα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κολόζη «Αιγαίο Νυν και Αεί: Βυθός – παράλληλοι κόσμοι» στις 21:00, ενώ στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Σας περιμένουμε, στο προαύλιο της Σχολής Ουρσουλινών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 33ου Συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News