Νάξος - Μουτσούνα: "Ερως - Ηρως" του Παπαδιαμάντη με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη

"Ο ρόλος που υποδύομαι θα μπορούσε ίσως να είναι ο ίδιος ο Παπαδιαμάντης.  Είναι ένας άντρας γύρω στα τριάντα, όπου μέσα στο δικηγορικό γραφείο που εργάζεται ως βοηθός, αντί να φέρει εις πέρας τις δουλειές που του έχει αναθέσει το αφεντικό του… κάθεται και γράφει διηγήματα. Με αυτόν τον τρόπο, μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα όπου αισθάνεται εγκλωβισμένος και περιορισμένος, ζει ξανά μέσα από τα γραπτά του στιγμές της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας στιγμές από τα χρόνια που, όπως και ο ίδιος λέει, ήταν ακόμη «φυσικός άνθρωπος».  ....  Στόχος μας ήταν ο λόγος του, η ανάδειξη της μουσικής και των νοημάτων του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία της πραγματικής ενσάρκωσης του λόγου του θα μπορούσε ίσως ο ρόλος να είναι και ο ίδιος ο Παπαδιαμάντης. Πέρα όμως από το πώς αισθάνομαι εγώ όταν είμαι στη σκηνή, το οποίο θεωρώ πως δεν αφορά το κοινό πραγματικά, μόνο οι θεατές μπορούν να πουν αν αυτός ο ρόλος είναι ή όχι ο Παπαδιαμάντης". 

Αυτό αναφέρει το 2015 σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα noizy.gr ο πρωταγωνιστής της παράστασης "Ερως - Ηρως" Θεμιστοκλής Καρποδίνης... Τι σχέση έχει μ' εμάς; Μα πολύ απλά στη σκάλα της Μουτσούνας απόψε, Σάββατο 17 Αυγούστου, θα τον δούμε στην παράσταση που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει ένα με τον εαυτό του... Σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, την μουσική του Claude Debussy και σε μία δράση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Τα Καπόνια" 

Απόψε στη Σκάλα της Μουτσούνας, θ’ αναζωπυρωθεί ο έρωτας του Γιωργή της Μπούρμπαινας για την Αρχόντω, που ενώ υπήρξε πλατωνικός, παραλίγο να οδηγήσει σε πολλαπλό φονικό. Στο τέλος όμως ο Γιωργής "κατέστειλε το πάθος, επραΰνθη, κατενύγη, έκλαυσε κι εφάνη ήρως εις τον έρωτά του-έρωτα χριστιανικόν, αγνόν, ανοχής και φιλανθρωπίας". Ένα θαλασσινό ειδύλλιο που θα μπορούσε να διαδραματίζεται στη Μουτσούνα του 1900.