Νάξος - ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ: Το "Πνεύμα των Χριστουγέννων" σε Φιλώτι και Χώρα Νάξου

Το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» Είναι η πιο γνωστή (και όχι άδικα) χριστουγεννιάτικη ιστορία… Μία θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικες! Το μεστό, γεμάτο μηνύματα, κείμενο του Κάρολου Ντίκενς (γράφτηκε το 1843) σε διασκευή και απόδοση Μάριου Ιορδάνου και Σοφίας Καζαντζιάν, διανθίζεται με χορογραφίες κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε μουσική Μότσαρτ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τα παιδιά, διαδραστικότητα, γέλιο αλλά και μηνύματα για τη φιλία, την οικογένεια και την αγάπη.

Και έρχεται στη Νάξο. Με την αρωγή του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Για δύο παραστάσεις. Αϋριο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στο Φιλώτι (18:30) και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης) και ώρα έναρξης 11.30. Μικροί και μεγάλοι μαγεύτηκαν. Εσείς;

Λίγα λόγια για το έργο

Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Όλοι είναι χαρούμενοι στους δρόμους. Τραγουδούν και γιορτάζουν!  Kεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Eμπενέζερ Σκρουτζ, που η τσιγκουνιά του δεν έχει προηγούμενο. O Σκρουτζ δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν' αγαπήσει, να χαρεί. Tο κύριο μέλημά του είναι πως θα ξοδέψει λιγότερα για τις ανάγκες του. Όλα αυτά μέχρι που τον επισκέπτεται το πνεύμα των Xριστουγέννων. Στη συνέχεια, όλα αλλάζουν... O Σκρουτζ ανακαλύπτει την επιτυχία, τη γαλήνη και την αγάπη. Kαταλαβαίνει ότι τίποτε δεν είναι πιο πολύτιμο απ' αυτά τα συναισθήματα. Mπορούμε να πούμε ότι "Tο Πεύμα των Xριστουγέννων" αποτελεί έναν ύμνο στη χαρά της ζωής και στην αγάπη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου

Διασκευή – απόδοση κειμένου: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν

Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Τζούλια Μουρελάτου