Νάξος – ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ: Σαββατοκύριακο με «μαγικά» Χριστούγεννα

Και οι δράσεις του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ όσον αφορά το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα καλά κρατούν… Την περασμένη Κυριακή είχαμε το δημιουργικό απόγευμα με το εργαστήρι της Φιλίππα Φλώρακα (και Γιάννη Χάλκου) με θέμα "Το αστέρι των Χριστουγέννων ζωγραφίζει την πόλη μας" και το σαββατοκύριακο που μας έρχεται έχουμε δύο παραστάσεις.. Αμφότερες στο σπίτι του Αη Βασίλη. Το Σάββατο το «Χριστουγεννιάτικο Ταξιδό- Ανακάτεμα» όπου μέσα από ένα θεατρικό ταξίδι θα γνωρίσουν οι επισκέπτες το πώς γιορτάζουν και βιώνουν τα Χριστούγεννα στις άλλες περιοχές του πλανήτη ενώ την Κυριακή το πρωί έχουμε παιχνίδια και διάδραση και πάλι τα Χριστούγεννα. Και βέβαια έχουμε και … έξοδο: Δαμαριώνας και Εγγαρές την Κυριακή θα έχουμε παιχνίδια από το παρελθόν με βάση τα Χριστούγεννα

Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΣΠΙΤΙ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου

18:30 «Χριστουγεννιάτικο Ταξιδό - Ανακάτεμα!»

Πώς γιορτάζουν τη γιορτινή αυτή περίοδο παιδιά από άλλες χώρες; Υπάρχουν παντού Χριστούγεννα; Αν είχαμε ένα φίλο/η από άλλη χώρα, τι θα μας έλεγε για τα Χριστούγεννα στο μέρος που μένει; Με μέσο το θεατρικό παιχνίδι θα ταξιδέψουμε σε μακρινά μέρη και θα δούμε πως βιώνουν τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες. Μετά θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια εμπνευσμένα από ήθη και έθιμα διαφόρων χωρών με σκοπό να στολίσουμε ένα πολύχρωμο και πολυεθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου

11:30 «ΟΥΑΟΥ, Χριστούγεννα!»

Πώς βλέπω να αλλάζει το περιβάλλον γύρω μου τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων; Μέσω εικόνων και βίντεο που προβάλλονται κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, θα σχολιάσουμε και θα σκεφτούμε τι μηνύματα περνούν τα ΜΜΕ για τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε βουβά βίντεο για να τα «ντύσουμε» με δικές μας μουσικές και ήχους. Ακολουθεί παιχνίδι με χριστουγεννιάτικα κομμάτια τα οποία αν ενωθούν όλα μαζί φτιάχνουν το μεγαλύτερο δώρο: τη δημιουργικότητα!

ΧΩΡΙΑ

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου

16:00, Δαμαριώνας

«Ξεπαγώνοντας τα προηγούμενα Χριστούγεννα»!

Χριστούγεννα του παρελθόντος Μέσα από το δραματικό παιχνίδι θα ξαναζωντανέψουμε στιγμές από παλιά Χριστούγεννα, σκηνοθετώντας το σκηνικό του «τότε» με έμψυχα και άψυχα υλικά. Σειρά έχει η κατασκευή ενός κοινού χριστουγεννιάτικου άλμπουμ!

18:30 Εγγαρές

«Χριστουγεννιάτικο Ταξιδο-Ανακάτεμα!» Θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές. (βλ. παραπάνω)