Νάξος - "Παρά θίν αλός": 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου και άνοιγμα (29/08) με τους "Ηλίθιους"

Είκοσι τρία χρόνια, 78 παραστάσεις, 30 συναυλίες, 11 παιδικά θεατρικά έργα, τρεις ομάδες ΑμεΑ, δεκάδες σχολικές ομάδες και εκεί, στα καμαρίνια της ψυχής, περιμένει το 3ο κουδούνι για το επόμενο σάλτο... 1998 και ο Χρήστος Ζέλας, με μια βαλίτσα όνειρα, φιλοδοξία, ρίσκο και καλλιτεχνικό πάθος!
 
Δέκα χρόνια στον πρώτο σταθμό, την Ξάνθη, «Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών». Μια καθημερινή διαδρομή από το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, όπου δίδασκε τραγούδι, στη Θεατρική Ομάδα Ξάνθης και 11 μοναδικά μιούζικαλ και κάθε βράδυ σε μουσικές σκηνές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Κομοτηνής.
 
Το 2006 φύσηξε δυνατά! Βαλίτσα Νο2. Αθήνα, χάος και δήμος Αθηναίων! Πολιτισμός σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γράφει παιδικό θέατρο στο «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού», δράσεις στη Στοά Κάρολος Κουν και κάπου εκεί σεμινάρια στη Νάξο.
 
Χωρίς βαλίτσα πια, το μεγάλο βήμα, 2010 - 2020! Ενα σπίτι στη Κόρωνο ... Και η άγκυρα έπεσε.... Δημιουργεί το στούντιο θεατρικής δράσης «Παρά θίν' αλός». Κάθε χρόνο κι ένα φεστιβάλ θεάτρου και φέτος το 10ο! Επέτειος; Όχι. Ένα δεκάρι γεμάτο πρόσωπα, αγωνίες και συναισθήματα....
 
Και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα lifo.gr, ο Χρήστος Ζέλας " Το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου - Νάξου - «Παρά θίν αλός» θα αλλάξει μόνο στέγη, λόγω συνθηκών. Θα διεξαχθεί από 29 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου στο θερινό αθλοθέατρο «Μανώλης Ψαρράς», στο Φιλώτι, με είσοδο ελεύθερη και τέσσερα υπέροχα έργα, για μικρούς και μεγάλους" 
 
Απόψε έχουμε .. πρεμιέρα. Και μάλιστα ... "Οι Ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον.   Κι όπως διαβάζουμε στη σελίδα του δημιουργού Χρήστου Ζέλα " Απόψε στις 8:30 στο θερινό αθλοθέατρο "Μανώλης Ψαρράς" στο Φιλώτι, "Οι Ηλίθιοι" έχουν να σας πουν πολλά, μέσα από μια εξαιρετική κωμωδία!!!  Δώσαμε όλοι οι του "Παρά θίν αλός" μια μάχη με το χρόνο και τις συνθήκες. Ελάτε να μοιραστούμε τη νίκη!!!
Ώρα προσέλευσης μισή ώρα νωρίτερα. Θα τηρηθεί πρωτόκολλο θεάματος και αποστάσεις ασφαλείας!!! Είσοδος ελεύθερη!!!
 
Τι λέει όμως το πρόγραμμα του Φεστιβάλ;
Σε μια εποχή που μας επιβάλλει το γκρίζο, το  "Παρά θίν αλός", τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τους κανονισμούς λειτουργίας θεάματος, παρουσιάζει το 10ο φεστιβάλ θεάτρου και βάζει χρώμα στις καλοκαιρινές βραδιές της Νάξου!!! 
4 μοναδικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, σε μια επετειακή θεατρική γιορτή...
 
* Σάββατο 29 Αυγούστου στις
8 μ.μ,  η εκπληκτική κωμωδία" Οι Ηλίθιοι", του Νηλ Σάιμον. 
 
* Κυριακή 30 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ, παιδική  σκηνή με 
"Τα παραμύθια των Γκριμ", της Φίλιας Δενδρινού. 
 
* Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 
8 μ.μ, οι Νέονθέατρο με
 "Την αληθινή σου ιστορία", της Χρύσας Σπηλιώτη και... 
 
*Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ,

κλείνει την αυλαία η "Λωξάντρα", της Μαρίας Ιορδανίδου... 

 
Ολες οι παραστάσεις θα δοθούν στο θερινό αθλοθέατρο " Μανώλης Ψαράς" στο Φιλώτι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό...
 
*ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΎΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. 
 

*ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News