Νάξος: Πετάμε χαρταετό (24/02, 13:30) στην Αγια Αννα με τον Ludo Petit

Μπορεί αλήθεια μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη να βρει ανταπόκριση σε ένα απλό γεγονός που θα συμβεί σήμερα το μεσημέρι (13.30) στην Αγία Άννα της Νάξου; Ποια είναι αυτή; «Να γίνομαι άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμα κι όταν ουρανός δεν υπάρχει» … Και ποιο είναι το γεγονός; Μα η  επίδειξη  και η προσπάθεια εκμάθησης των Ναξιωτών όσον αφορά την κατασκευή χαρταετών από τον διεθνούς φήμης Γάλλο κατασκευαστή χαρταετών Ludo Petit….

Πως βρέθηκε εδώ; Με την αρωγή της «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» η οποία αναλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Και έτσι από χθες Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου βρίσκεται στη Νάξο… Και όχι μόνος. Στο πλευρό του ο Κωνσταντίνος Μουγγολιάς που  έχει αναλάβει να μας ταξιδέψει στο χρόνο και να μας επιστρέψει στην παιδική μας εποχή με τις σβούρες ανά χείρας… Η πρώτη  εκδήλωση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/02) στην Απείρανθο όπου με την βοήθεια και συνεργασία του  Συλλόγου Γονέων Απεράθου είχαμε παρουσίαση της δράσης… Κίνηση που είχε αρκετό κόσμο, μικρούς και μεγάλους που θυμήθηκαν οι μεγαλύτεροι τη παιδική τους ηλικία… Και σήμερα; Με τον καιρό να μην είναι και στα καλύτερα του, έχουμε πέταγμα αετού..

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε και στην σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση «Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου σας προσκαλούμε στην παραλία της Αγίας Άννας από τις 13:30 το μεσημέρι και μετά, για να δούμε από κοντά τον χαρταετό έκπληξη. Το μαγευτικό θέαμα θα μας παρουσιάσει ο ίδιο Ludo Petit που έχει συμμετάσχει σε πολλούς παγκόσμιους διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις.  Σας περιμένουμε όλους με τους χαρταετούς σας για να μοιραστούμε μια εμπειρία μοναδική που θα μας μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό μας για πάρα πολύ καιρό. !

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ludo Petit, είχε ως πρώτο σταθμό της παρουσίας του στις Κυκλάδες, την Δονούσα… Οπου με την «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» επισκέφθηκε το σχολείο την Καθαρά Δεύτερα… Μάλιστα όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες έφτιαξαν χαρταετούς και τους πέταξαν όλοι μαζί στην παραλία του νησιού.