Νάξος: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Παναγία Χρυσοπολίτισσα

Νάξος

Εισόδεια της Θεοτόκου... Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης με τη Νάξο σε πρωταγωνιστικό ρόλο..

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και το νησί της Νάξου γιορτάζει... Παναγία Χρυσοπολίτισσα, πολιούχος της πόλης και αναμένεται εορτασμός με ιδιαίτερη λαμπρότητα... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι τοπική αργία... ( ε ΦΕΚ από το 1953)...  

Ο εορτασμός της Παναγίας θα γίνει με τιμές, λιτανεία στη πόλη και βέβαια την παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών εκπροσώπων.. .

Εν αρχή το βράδυ της Κυριακής με την μεταφορά της Ιερής Εικόνας στο παρεκκλήσι της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, ενώ το πρωί της Δευτέρας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας στην εορτάζουσα πόλη 

Ας δούμε την σχετική πρόσκληση από τη Μητρόπολη Παροναξίας 

Παρακαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, (21 Νοεμβρίου), κατά την οποία εορτάζει η Πολιούχος της Χώρας Νάξου «Παναγία Χρυσοπολίτισσα» και έχει θεσπιστεί η ημέρα αυτή ως τοπική αργία (Β/Δ ΦΕΚ Α’. 34/20-2-1953), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

18:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας από το Μητροπολιτικό Ναό στο Παρεκκλήσιο Αυτής και ευθύς αμέσως θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. (Απόδειπνο, Παρακλητικός Κανών, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

07:00 Λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Παρεκκλήσι Χρυσοπολίτισσας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και έναρξη του Όρθρου.

08:30 Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας κ. Μελίτωνος, συλλειτουργούντων του του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

11:00 Λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας ανά την πόλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News