Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Απόψε (18/09) έχει Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Κανονικά κάνοντας αναφορά στην συγκεκριμένη ταινία θα έπρεπε να γκρινιάξουμε... Γιατί; Βραδιά κινηματογράφου απόψε με αναφορά στον by William Shakespeare ..  Μιλάμε για την ταινία «A Midsummer Night's Dream («Ονειρο Καλοκαιρινής νυκτός» που γυρίστηκε το 1999 και ο λόγος σε μία ρομαντική κωμωδία φαντασίας που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του βρετανού συγγραφέα… Και η γκρίνια έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναφέρεται στην Αθήνα, η πρόθεση των παραγωγών ήταν να γυριστεί στην Ελλάδα και την Αθήνα, αλλά η γραφειοκρατία την … έστειλε στην Ιταλία και την Τοσκάνη…  Σε σκηνοθεσία του Michael Hoffman και με ένα υπέρλαμπρο καστ ηθοποιών: Kevin Kline (Bottom), Michelle Pfeiffer και Rupert Everett (Titania και Oberon), Stanley Tucci (Puck), και οι Calista Flockhart, Anna Friel, Christian Bale, Dominic West οι τέσσερις εραστές… 

Οπότε; Απόψε, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι οδηγούν στο Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης". Εκεί όπου σε συνεργασία  με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου και τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως ... ομπρέλλα θα δούμε την πολύ όμορφη αυτή ρομαντική κωμωδία εποχής με ώρα έναρξης την 9η βραδινή και με την είσοδο για το κοινό ελεύθερη... 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ παγκοσμίως. Στη ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρακολουθούμε τρεις ιστορίες, τρεις παράλληλες δράσεις. Και νεράιδες, δάση, μαγικά ραβδιά, και ξωτικά του δάσους στο φεγγαρόφωτο.

Στο αριστούργημα αυτό του Σαίξπηρ αποκαλύπτεται η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και η μοίρα των ανεκπλήρωτων πόθων. Ο έρωτας πρωταγωνιστεί και οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις τους ερωτευμένους.

Αρχαία Αθήνα, λίγο πριν από το γάμο του Θησέα με την Αμαζόνα Ιππολύτη. Η Ερμία, κόρη του Αιγέα, είναι ερωτευμένη με τον Λύσανδρο, ενώ ο Αιγέας την έχει τάξει στον Δημήτριο, που επίσης είναι ερωτευμένος μαζί της αλλά εκείνη δεν τον θέλει. Η Ελένη αγαπάει τον Δημήτριο και του αποκαλύπτει το μυστικό του ζευγαριού να κλεφτούνε και να φύγουν από το δάσος. Όμως, η Τιτάνια και ο Όμπερον με τον βοηθό του Πουκ περιπλέκουν την κατάσταση.