Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Απόψε (28/08) έχει ... Ερρικός ο 5ος (1989)

"Βρισκόμαστε στον 15ο αιώνα. Ο Ερρίκος ο Ε΄ της Αγγλίας, διαδέχεται τον πατέρα του στο θρόνο και εγκαταλείπει την άστατη ζωή του για να γίνει υπεύθυνος μονάρχης. Θέμα πολύ σημαντικό που έχει ν’ αντιμετωπίσει στην αρχή της ανόδου του στο θρόνο, η διαμάχη μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας που κράτησε 80 χρόνια".....  Εάν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που διαβάσατε, δεν είναι άλλο από την περίληψη ενός εκ των κορυφαίων θεατρικών έργων του William Shakespeare, με τον 29χρονο τότε Kenneth Branagh να δίνει τα …ρέστα του ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής..

Αναφερόμαστε στην κινηματογραφική ταινία «Ερρίκος ο Ε» του 1989 και η οποία θα προβληθεί απόψε το βράδυ (28/08, 21:00) στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και στα πλαίσια της κινηματογραφικής βραδιάς… Ο Kenneth Branagh ήταν υποψήφιος για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τη συγκεκριμένη διασκευή του θεατρικού έργου του William Shakespeare. H ταινία του 1989 διασκευάζει το ομότιτλο έργο διαθέτοντας πολλές εξαιρετικές ερμηνείες από τους Derek Jacobi, Ian Holm, Emma Thompson, Judi Dench, Robbie Coltrane, Brian Blessed, καθώς και τον τότε νεαρό Christian Bale.

Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης:  Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΕΡΡΙΚΟΣ Ο Ε΄  (1989) σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κένεθ Μπράνα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Βρισκόμαστε στον 15ο αιώνα. Ο Ερρίκος ο Ε΄ της Αγγλίας, διαδέχεται τον πατέρα του στο θρόνο και εγκαταλείπει την άστατη ζωή του για να γίνει υπεύθυνος μονάρχης. Θέμα πολύ σημαντικό που έχει ν’ αντιμετωπίσει στην αρχή της ανόδου του στο θρόνο, η διαμάχη μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας που κράτησε 80 χρόνια. Μια από τις καλύτερες μεταφορές του έργου του Σαίξπηρ από τον πρωτοεμφανιζόμενο Κένεθ Μπράνα, που αν και ήταν τότε μόλις 29 χρονών, διέθετε πλούσια θεατρική εμπειρία. Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα έργα του Σαίξπηρ. Η ταινία έχει εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, υψηλού επιπέδου ερμηνείες και εξαιρετικές είναι οι σκηνές των μαχών.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.