Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Μελωδίες από τη Μεσόγειο

Μία ξεχωριστή παραγωγή στο πλαίσιο των θερινών Εργαστηρίων Μουσικής που επιμελείται και παρουσιάζει εδώ στη Νάξο, ο συνθέτης Αλέξανδρος Καλογεράς, Δρ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και καθηγητής του Berklee College of Music της Βοστώνης. 

Και όπως αναφέρει ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα " Στο πλαίσιο των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής 2019 στη Νάξο, η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και ο πιανίστας Παναγιώτης Κραμπής θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα τραγούδια απο Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βραζιλία. Στο ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η μουσική του Γιώργου Κουρουπού που έγραψε για την Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, στην παραγωγή του ΚΘΒΕ το 1983.  Συμμετέχει πολυμελές οργανικό και φωνητικό σύνολο από άτομα που πολύ πιθανόν να γνωρίζετε και προσωπικά !"

Οπότε; 

"Μελωδίες από τη Μεσόγειο και ...πέρα από τον Ατλαντικό", είναι το τίτλος και το περιεχόμενο του ρεσιτάλ της σοπράνο Δάφνης Πανουργιά και του Παναγιώτη Κραμπή στο πιάνο. 

Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Γιώργου Κουρουπού, Manuel de Falia, Jose Maria Cano, Ennio Morricone, Kurt Weill, Francis Poulenc, Leo Delibes, Pietru Guellfucci, Heitor Villa-Lobos.

Για το φινάλε της συναυλίας η θαυμάσια μουσική του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού για την "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: 

Kathleen Kalogeras, βιόλα

Susanne Cordahi, βιολοντσέλο

Θανάσης Κουτσώνας και Ρενάτα Πετρίδη, κρουστά. 

Το φωνητικό σύνολο θερινών Εργαστηρίων Μουσικής. 

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 9 το βράδυ: 

Κυριακή 11 Αυγούστου: "Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Χώρα Νάξου. 

Τρίτη 13 Αυγούστου: Λύκειο Τραγαίας, Χαλκί Νάξου. 

Ο Αλέξανδρος Καλογεράς διοργανώνει Θερινά Εργαστήρια Μουσικής στη Νάξο κάθε καλοκαίρι από το 2012. 

Ξεκινούν αρχές Ιουλίου και διαρκούν 8 εβδομάδες. 

Φέτος συμμετέχουν πάνω από 60 άτομα από 4 ετών μέχρι και ενήλικες. Οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Νάξου, ωστόσο συμμετέχουν και άτομα που περνάνε τα καλοκαίρια τους στο νησί. Το πρόγραμμα δραστηριοποιείται σε Χώρα και Χαλκί και περιλαμβάνει: 

- Προσχολικό τμήμα μουσικής προπαιδείας 

- Γνωριμία με τη μουσική και τα μουσικά όργανα 

- Μουσική δωματίου 

Μέρος των δραστηριοτήτων των εργαστηρίων είναι η παρουσίαση συναυλιών κλασικής μουσικής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News