Νάξος - Τρίποδες: "Τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν και πάλι"

"Ολα έχουν παιχθεί προτού γίνουμε δώδεκα χρονών», σύμφωνα με τον Γάλλο δοκιμιογράφο και ποιητή, Σαρλς Πεγκί. Άποψη που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ειδικά, για τους 30+, οι οποίοι στην πλειονότητα τους έχουν ζήσει ένδοξα παιδικά χρόνια. Η εποχή εκείνη για πολλούς μπορεί να μοιάζει πολύ μακρινή, αλλά οι γλυκές θύμησες ξαναζωντανεύουν τις εικόνες.

Κλείσε τα μάτια σου και θυμήσου το διάλειμμα στο σχολείο όταν έπαιζες αμπάριζα. Το κρυφτό και το κυνηγητό στη γειτονιά. Άκου ξανά τους ακατανόητους στίχους με τους οποίους ξεκινούσες τα παιχνίδια για να αποφασιστεί ποιος θα κάνει την αρχή.

Και αυτό στη Νάξο το παρέχει μέσα από τις εκδηλώσεις του ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Σήμερα  Κυριακή, 5 Αυγούστου, 20:00 στις Τρίποδες-Αγ. Νεκτάριος και το επόμενο Σάββατο, 25 Αυγούστου, 20:00 στο Θεατρικό Μουσείο «Ι. Καμπανέλλης» στη Χώρα της Νάξου... 

Τίτλος;  «Τα παλιά παιχνίδια» και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση: 
-Βασιλιά Βασιλιά με τα δώδεκα σπαθιά, τι δουλειά;
- Τεμπελιά!
- Και τα ρέστα;
- Παγωτά!

Μέσα από ένα δίωρο πρόγραμμα κάνουμε μια αναδρομή στα παιχνίδια που έπαιζαν παλιά στις αλάνες και τις γειτονιές. Στην αυλή του σχολείου παίζουμε ξανά Βασιλιά, τυφλόμυγα, σπασμένο τηλέφωνο, αυγοδρομίες, αγαλματάκια ακούνητα, μπιζ, το χρώμα της μάγισσας και πολλά άλλα παιχνίδια που είτε έχουν ξεχαστεί είτε παίζονται ακόμα.Με αφορμή το παιχνίδι και όχημα τη φαντασία εξερευνούμε κόσμους που δεν γνωρίζουμε, επικοινωνούμε και ψυχαγωγούμαστε.

Υπεύθυνη προγράμματος: Γεωργία Παρασκευά (ηθοποιός/ θεατρική συγγραφέας).