Νάξος: Ας ξεκινήσουν οι ...χοροί (φωτογραφίες)

xoroi

Ξημερώνει η Κυριακή του Ασώτου... 28 Φεβρουαρίου 2021... Τελευταία ημέρα του ...αγαπημένου μας μήνα (ας είναι καλά ο Αρκάς), του κουτσοφλέβαρου. Υπολείπονται 63 ημέρες για να φτάσουμε στο Πάσχα, όμως πρέπει να περάσουμε μέσα από τις Αποκριές...

Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρά την καραντίνα προσπαθεί να μας βάλει το πνεύμα... Και η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει. Παρά την γκρίνια μας, η αλήθεια είναι ότι μας ξαφνιάζει... Από το πρωί της Παρασκευής (26/02) η Παπαβασιλείου με τα ..σκιάχτρα έχει ένα χρώμα. Έστω και μαύρο.

Εντάξει, υπάρχουν και οι λαμπαδηφόροι αλλά και οι μάσκες περιμετρικά της πόλης, οπότε έχουμε χρώμα αποκριάτικο...

Η εμφάνιση σήμερα το πρωί και του εντυπωσιακά επιβλητικού κουδουνάτου στο κόμβο του Αγίου Νικοδήμου, στην είσοδο της πόλης από την επαρχιακή οδό Χώρας - Γαλανάδου σε συνδυασμό με την είδηση ότι .. κουδουνάτοι έχουν εμφανιστεί σε ουκ ολίγα χωριά, δίνει την αίσθηση ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχε μία ομάδα που δούλεψε σκληρά για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Είπαμε... Αρκετοί είναι αυτοί που θα διαμαρτυρηθούν. Όχι, τόσο για τα ...σκιάχτρα (σ.σ. πολύ φοβιστικά ρε παλικάρια, ειδικά όταν τα βλέπεις το ξημέρωμα και ξαφνικά μπροστά σου) της Παπαβασιλείου, όσο για το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτό που λέμε .. ομαδικό πνεύμα. Με .. πολιτικούς όρους; Αυτό που λένε όλοι "διακομματικές ή πιο σωστά διαπαραταξιακές" επιτροπές ώστε όλοι να συνεισφέρουν από κάτι. Πάντα κάθε ομαδική δουλειά είναι αυτή που φέρνει το ιδανικό αποτέλεσμα..

Αλλά αρκετά με την κριτική... Κι αυτό γιατί λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ είχαμε μία ακόμη αποκάλυψη... Ένα όμορφο χορευτικό να ξεκινάει το χορό στο υπερυψωμένο σημείο της κεντρικής πλατείας στη χερσαία ζώνη της Νάξου..

Και όχι μόνο το χορευτικό. Από κοντά κι ένα γαϊτανάκι... Ευχαριστούμε όλους όσους δούλεψαν. Από τον επικεφαλής έως τον τελευταίο "εργάτη"...  Μας χάρισαν χαμόγελα. Και σίγουρα αύριο που θα ξημερώσει η Κυριακή του Ασώτου, όλοι θα αισθανθούμε ένα μικρό ή μεγάλο κύμα αγάπης...

Ας τους κάνουμε αγκαλιά και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την δυνατότητα να χορέψουμε απελευθερωμένοι από τα δεσμά της πανδημίας σε σύντομο χρονικό διάστημα..

Κι όπως είπε και ο μεγάλος Νιόνιος της μουσικής μας σκηνής

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί
 
Mέχρι τα ουράνια σώματα
με πομπούς και με κεραίες
φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες
 
Ευχαριστώ τον Δημήτρη Δεουδέ για τις φωτογραφίες... (όχι όλες χιχιχι)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News