Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΈξοδος"Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου" παρουσιάζονται (03/02) στη Νάξο

“Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου” παρουσιάζονται (03/02) στη Νάξο

|

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 7:00 το απόγευμα, στο Θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” παρουσιάζεται επίσημα το πολυσυζητημένο βιβλίο, “Ολες οι ΑΕΚ του Κόσμου” του Νίκου Αγγελίδη που αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ, του δικέφαλου αετού και του αθλητισμού γενικότερα.

« Θυμάμαι τον παππού μου να κλαίει όταν έβαζε γκολ η ΑΕΚ. Μικρό παιδί κούρνιαζα στην αγκαλιά του, ακούγοντας τα πιο γλυκά παραμύθια του κόσμου, για την ομορφότερη πόλη του κόσμου και την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Από τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς… αναζητούσα με πάθος να βρω κάπου εκεί μακριά, την αγαπημένη μου ΑΕΚ.

Άκουγα, έβλεπα, διάβαζα για κάποιες άλλες ΑΕΚ, που έδιναν τις δικές τους μάχες σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο…

Μικρός θυμάμαι την ΑΕΚ Χαλκίδας σε βαθμολογίες αθλητικών εφημερίδων, είχα διαβάσει ότι υπήρχε ΑΕΚ και στον Πειραιά, και άκουγα το παραμύθι των παλιότερων ότι και ο ΠΑΟΚ, ΑΕΚ λεγόταν κάποτε…

Έναυσμα για την καταγραφή όλων των ομάδων που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, αποτέλεσε μια φωτογραφία της δεκαετίας του ’80.

Ήταν η ΑΕΚ Μπελογιάννη, η ομάδα του ελληνικού χωριού έξω από την Βουδαπέστη, που δημιουργήθηκε από πολιτικούς πρόσφυγες και πήρε το όνομά του από την ηρωική αυτή μορφή».

Ποιος και που τα λέγονται αυτά; Μα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου», του δημοσιογράφου-παρουσιαστή Νίκου Αγγελίδη και το οποίο αποτελεί μια λεπτομερή καταγραφή όλων των αθλητικών σωματείων που ονομάζονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημά τους τον δικέφαλο αετό. Και ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοναδικό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

Το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ταξιδεύει… σε αναζητήσεις γύρω από την ιστορία της ΑΕΚ που ξεκινούν από το 1876 (!) και καταλήγουν στο σήμερα. Δυσεύρετα αρχεία εφημερίδων από το 1924 και αφηγήσεις παλιών, φέρνουν στο φως στοιχεία άγνωστα μέχρι σήμερα… Η επίμονη έρευνα που κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια ταξιδεύει τους αναγνώστες σε κάθε σημείο του πλανήτη, μέχρι την Ινδία και τον Παναμά, όπου και εκεί υπάρχουν… η ΑΕΚ και ο δικέφαλος.

Η πολυτελής δουλειά των 300 σελίδων κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ. Περιλαμβάνει 1000 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες (αδημοσίευτες οι πιο πολλές) αλλά και δυσεύρετα αποκόμματα παλιών εφημερίδων. Η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των ομάδων του κόσμου που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, διήρκεσε πέντε ολόκληρα χρόνια και φέρνει στο φως την ύπαρξη 302 ομάδων και στις πέντε ηπείρους! Οι φίλοι της ΑΕΚ, αλλά και οι λάτρεις της ιστορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού γνωρίζουν, μέσα από το βιβλίο αυτό, νέα άγνωστα στοιχεία για τόπους και ομάδες που έχουν κάτι να πουν για την ΑΕΚ και τον δικέφαλο αετό. Η έκδοση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, έγινε με την υποστήριξη της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «10 στην Ενημέρωση» στην ΕΡΤ1, ασχολείται με τα κοινά της ΑΕΚ από μικρό παιδί. Σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, ενώνει όλο το φάσμα των κιτρινόμαυρων ομάδων που έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, ταξιδεύοντας στην ιστορία και τα γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία αυτών των ομάδων. Από την Πόλη μέχρι τα βάθη της Ανατολίας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την μαρτυρική Κύπρο μέχρι το χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας, τον Παναμά, την Ινδία, το Μπουρούντι!

Και το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται στη Νάξο… Όχι μόνο του βέβαια…  Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 7:00 το απόγευμα, παρουσιάζεται επίσημα στην αίθουσα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβου Καμπανέλλη στη Γρόττα. Θα προβληθούν ειδικά αφιερώματα με ιστορικό περιεχόμενο, φωτογραφίες, και βίντεο σε γιγαντοθόνη, από τις 302 (!) ΑΕΚ των πέντε ηπείρων.

Προσκαλούνται ΟΛΟΙ οι φίλοι του αθλητισμού και του πολιτισμού και φυσικά της ΑΕΚ σε ένα διαφορετικό… κομμάτι ιστορίας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΕΚ Νάξου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν