Ριζότο με γαρίδες και …κουραμπιέδες

Η κα Λιανοπούλου και το «Μελίμηλον Νάξου» βρίσκονται στην Αθήνα για το ιδιαίτερο φεστιβάλ «Christmas Food Festival» που άνοιξε τις πύλες ενός γαστρονομικού παράδεισου στην Helexpo (από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου) υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα όμως μας άφησε ως …παρακαταθήκη δύο συνταγές για το σαββατοκύριακο που έρχεται… Η πρώτη έχει σχέση με το γεύμα και δεν είναι άλλο από «ριζότο με γαρίδες» και η δεύτερη αναφέρεται στο …γλυκό που είναι επίκαιρο, ήτοι κουραμπιέδες.

Οπότε; Πιάνουμε δουλειά

 

Ριζότο με γαρίδες

Συνταγή για όσους αγαπούν το κινέζικο φαγητό

Υλικά:

Ένα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες μέτριες και καθαρισμένες

3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες κομμένα

6 πιπεριές χρωματιστές δυο στο χρώμα ροδέλες

1 κονσέρβα μανιτάρια..

2 κούπες κίτρινο ρύζι ένα κύβο μπουκέτο λαχανικών και έξι κούπες νερό για να βράσει το ρύζι.

1 μπουκαλάκι σόγια σος (αλλά προσέξτε με το πορτοκαλί χαρτάκι και την μελάσα αυτή που είναι γλυκιά και όχι αλμυρή)

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι..και ρίχνουμε σε αυτό τα κρεμμύδια τηγανισμένα τις πιπεριές επίσης και τέλος τις γαρίδες με τα μανιτάρια..ανακατεύουμε όλα αυτά στο ρύζι προσθέτουμε τη σόγια και σερβίρουμε το φαγητό κρύο η ζεστό.


Και περνάμε στο …παρασύνθημα

Οι καλύτεροι νηστίσιμοι κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει....

Υλικά που θα χρειαστείτε.....

1 κούπα ηλιέλαιο

2 κούπες καρβουδισμένο αμύγδαλο...

1 σφηνοπότηρο κονιάκ

Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

Τρία τέταρτα της κούπας ζάχαρη άχνη, αλεύρι όσο πάρει....

Εκτέλεση:

Σε μικρή λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και την άχνη, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με το κονιάκ και τη σόδα, στη συνέχεια το αμύγδαλο και αλεύρι ...ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην πλάθετε όπως τα κουλουράκια...να μαδήσει....πλάθουμε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια και τα πιέζουμε με το δάχτυλο μας στη μέση να κάνει ένα μικρό γουβάκι..στη συνέχεια τα ψήνουμε αραιά στο ταψί στους 180 για 20 λεπτά..αφού τους βγάλουμε από το φούρνο τους αχνίζουμε και ξανά όταν τους βάλουμε στη πιατέλα.....

Καλή επιτυχία και περιμένουμε τα σχόλια σας