Σαντορίνη - ΔΑΠΠΟΣ: Ο επιθεωρητής… έρχεται ξανά στην Κάναβα

Σαντορίνη - naxospress

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και το Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στις 8-9 & 10 Οκτωβρίου 2021 στην Κάναβα Σαντορίνη του Λουκά Λυγνού στη Μεσαριά για να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Στέλλας Καραμπεροπούλου.

Το κλασικό αριστούργημα του κορυφαίου Ρώσου δραματουργού Νικολάι Γκόγκολ, είναι στην ουσία μια αττική κωμωδία του Βορρά, όπου η ιδιωτική ίντριγκα του Μένανδρου σμίγει με τη δημόσια κριτική του Αριστοφάνη.

Σε μια επαρχιακή πόλη- στην δική μας εκδοχή στην Ελλάδα- οι αρχές του τόπου νομίζουν, από παρεξήγηση, πως ο νεαρός που έρχεται στον τόπο τους είναι ο αναμενόμενος κρατικός Επιθεωρητής από την πρωτεύουσα. Όταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες και «φιλοδωρήματα». Στην καλοστημένη αυτή φάρσα στηλιτεύεται η διαφθορά του λαού από την εξουσία και δείχνεται πως, όσο μεγαλώνει η κρατική απολυταρχία, τόσο μικραίνει η συνείδηση του ανθρώπου.

Συντελεστές
Παίζουν οι: Αρίων Ήλιος Παπαβασιλείου, Γιώργος Πρώιος, Περιστέρα Μπαμπλούδη, Μαρία Μαντζουράνη, Μαριέττα Κατσιανού, Άννα Πλέπη, Δέσποινα Αλεραγκή, Ειρήνη Ζαμπέλη, Ματίνα Γκύζη, Νίκος Κουλουριώτης, Ευαγγελία Κουέλη, Θεόφιλος Κουλουριώτης, Κέλλυ Παλαιολόγου

Διασκευή-Διδασκαλία-Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Στέλλα Καραμπεροπούλου
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Μαρία Μαντζουράνη, Ματίνα Γκύζη
Γραμματεία: Αρίων Ήλιος Παπαβασιλείου
Φωτογραφίες: Ειρήνη Ζαμπέλη, Στέλλα Καραμπεροπούλου, Μαρία Μαντζουράνη
Χειριστής φωτισμού: Αντώνης Αδαμόπουλος
Ηχοληψία-χειριστής ήχου: Μάριος Μαριόλας
Έντυπο υλικό: Μαρία Ματζουράνη, Αιμιλιάνα Κανελλοπούλου

Παρασκευή 8/10, Σάββατο 9/10 και Κυριακή 10/10 | Ώρα έναρξης: 20:00 | Κάναβα Σαντορίνη του Λουκά Λυγνού, Μεσαριά
Εισιτήριο: 10 ευρώ | Σημεία προπώλησης: Κάναβα Σαντορίνη Λ. Λυγνού στη Μεσαριά, ώρα 19:00-21:00 και Drakkar σε Φηρά και Καμάρι, ώρα 11:00-21:00.

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ  στηρίζει και αγκαλιάζει παρόμοιες πρωτοβουλίες που προωθούν τον πολιτισμό και την τέχνη του θεάτρου στο νησί μας και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε ανάλογες δράσεις που μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο του τόπου μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News