«Σας ευγνωμονούμε από καρδιάς»

Όταν υπάρχει η σωστή οργάνωση τότε τα αποτελέσματα είναι …χειροπιαστά ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού… Το σωματείο της Μαζικής Εστίασης από τη πρώτη στιγμή ενόψει των φετινών εκδηλώσεων ενεργοποιήθηκε και με οδηγίες προς …ναυτιλλόμενους κατάφερε να δημιουργήσει μία ξεχωριστή εικόνα στον επισκέπτη. Εικόνα που τον εξέπληξε ευχάριστα. Και μία ημέρα μετά τις εκδηλώσεις έρχεται το μεγάλο «ευχαριστώ» μέσω ανακοίνωσης όπου γίνεται ονομαστική αναφορά στους πρωταγωνιστές αλλά και εκφράζεται η ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο «Το καρναβάλι της Νάξου είναι ήδη στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων και πιο φημισμένων καρναβαλιών της Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου ακόμη καλύτερα, το αξίζουμε.  Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε άλλη μια φορά».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σωματείο "Φιλοξενία" της Μαζικής Εστίασης Νάξου 

"Οι Απόκριες του 2016 πέρασαν και άφησαν μια γλυκιά γεύση σε όλους μας. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων « Φιλοξενία» οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους αυτούς (φορείς & ανθρώπους) που μόχθησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν  μήπως και παραλείψουμε ή αδικήσουμε κάποιους πρέπει να αναφέρουμε την ευγνωμοσύνη μας :

 • Στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων , στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό, στο ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΑ και ιδιαιτέρως στον πρόεδρό του Γιάννη Τσολάκη.
 • Στον Γιώργο Μεσολογγίτη , την Μαργαρίτα Τσίγκου, την Μάντυ , τον Γιώργο Καμβύση.
 • Στους Δημήτρη, Πέτρο & Μιχάλη Τσακωνιάτη, Μιχάλη Μαργαρίτη , Μιχάλη Κορρέ, Στέλιο Παγώνη, Ελένη Κονταξή, Νίκο Βερύκκοκο, Βασίλη Κληρονόμο.
 • Στην Ε.Α.Σ Νάξου και τον πρόεδρό της Δημήτρη Καπούνη που σε κάθε ευκαιρία συμμετέχουν , παρέχουν και προβάλουν τη Νάξο παντού.
 • Την Συν+Αξία και την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου
 • Στους «δικούς μας»  Μάκη Σορολοπίδη, Κώστα Κατσούρη, Γιώργο Κιουλαφή.
 • Στους Ναυπλιώτη Βασίλη & Μιχάλη, στον Μανώλη Καστελάνο.
 • Σε όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν.
 • Στον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του και συμμετείχε σ’ αυτό το ξέφρενο πανηγύρι χαράς.
 • Σε όλους αυτούς που σ’όλη την Περιφέρεια του Δήμου μας (στα χωριά και στα νησιά μας) λειτούργησαν ανάλογα με τόσο όμορφες εκδηλώσεις . Η Ενδοχώρα μας και τα νησιά μας είναι το βαρύ πυροβολικό της τουριστικής μας προοπτικής.
 • Στους συνάδελφους επαγγελματίες της Εστίασης που εναρμονίστηκαν με τις εκδηλώσεις και το κλίμα των ημερών, κέρασαν , πρόσφεραν και διαμόρφωσαν μια όμορφη ατμόσφαιρα.
 • Τέλος σε όλους εκείνους που κατά το παρελθόν έχουν γράψει ιστορία  δημιουργώντας  μία τεράστια παρακαταθήκη για τους επόμενους. Αυτούς που αναβίωσαν και αξιοποίησαν και πρόβαλαν ήθη και έθιμα με επιτυχημένες εκδηλώσεις και έδωσαν την ψυχή τους σ΄αυτές.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλους τους παραπάνω θα ήταν πολύ λίγο. Μία υπόσχεση όμως ότι θα κάνουμε τα πάντα για να φροντίσουμε κάθε Αποκριά στη Νάξο  αμέτρητα χαμόγελα να διαγράφονται στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων  είναι για μας ιερή υποχρέωση.

Όλοι εσείς που διατηρείτε τις παραδόσεις και τα έθιμα μας αλλά και διαφημίζετε τα νησιά μας  αξίζετε τις ευχαριστίες μας. Είναι τόσο μεγάλο το καθήκον μας που ο Θησαυρός αυτού του νησιού επιβάλλει και  δεν επιτρέπει μετριότητες.  Η Νάξος είναι πανίσχυρη , κυρίαρχη και μοναδική σε όλους τους τομείς.

Το καρναβάλι της Νάξου είναι ήδη στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων και πιο φημισμένων καρναβαλιών της Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου ακόμη καλύτερα, το αξίζουμε.  Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε άλλη μια φορά

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Απόστολος Ι. Καρεγλάς                             Ιωάννης Ε. Παπαδόπουλος.