Σίφνος: Τα Pubic Cafe κερνάει Σιφνεϊκο φαγητό στο Σύνταγμα

Το ταξίδι γευσιγνωσίας ξεκίνησε από την Τήνο, όπου μας τράταρε χριστουγεννιάτικα νησιώτικα γλυκά και μετά από μια νόστιμη στάση στη Σαντορίνη συνεχίζει το γευστικό ταξίδι του στις κουζίνες των Κυκλάδων με μια ικανή δόση Σίφνου: για όλο τον Μάρτιο (και έως τις 10 Απριλίου) το Public Café - Restaurant θα σερβίρει τρία πιάτα από το εστιατόριο «Το Τσικάλι». Στην ειδική κάρτα που τρέχει, για όλο τον μήνα, παράλληλα με το μόνιμο μενού του χώρου, θα συναντήσετε μαστέλο (κατσικάκι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με κρασί), σιφνέικη ρεβιθάδα αλλά και μελόπιτα –κλασικό πασχαλινό κέρασμα στο νησί. 

Κίνηση που έχει σχέση με την γαστρονομική πρωτοβουλία, του Café – εστιατορίου που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του πολυκαταστήματος Public στο Σύνταγμα. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  περισσότερα για την κυκλαδίτικη παράδοση, μέσα από τις επιλογές βιβλίων από τη βιβλιοθήκη του εστιατορίου. Σημειώνουμε ότι το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου δώρισε στο Public Café Restaurant παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο και μαρτυρούν την μακρά παράδοση του νησιού.

Σήμερα στη Σίφνο λειτουργούν 20 εργαστήρια αγγειοπλαστικής, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις. Στα αγγειοπλαστεία αυτά παρασκευάζονται χρηστικά αντικείμενα για το μαγείρεμα ή την αποθήκευση προϊόντων (μαστέλο, τσικάλι, κανάτα, φουφού, κουρούπι, κ.ά.), που η χρήση τους διαδόθηκε και έξω από τα όρια της Σίφνου και των Κυκλάδων.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα olivemagazine.gr