Σίκινος: "Επίσκεψη" από το Cine Καλησπερίτης και ο θαυμασμός από τον Νίκο Περάκη

".... Ρώτησα μάλιστα κι έναν πολύ καλό ηχολήπτη, αν είναι δυνατό στο Κάστρο της Κιμώλου ν΄ακούω πάλι ήχους που δεν ξανάκουσα μετά το μιξάζ και επιβεβαίωσε αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ: Μ΄ένα καλό πρόβολεα και τρία καλά ηχεία ο ήχος μπορεί να είναι πιο διαυγής από τον ήχο μιας μεγάλης παλιάς μεγάλης αίθουσας σαν αυτές που κάνουμε πρεμιέρες στην Αθήνα. Φαντασθείτε ότι με λένε και κουφό!

Κάτι άλλο που θαύμασα ήταν η ενέργειά σας, η δική σας και των φανατικών Κιμωλιστών στο στήσιμο και το μάζεμα των προβολών. Μάλλον ζήλεψα που δεν έχω μερικούς τέτοιους στα γυρίσματα. Ίσως δεν δουλεύουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό...." 

Ποιος το αναφέρει αυτό; Μα ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Περάκης σε ανοιχτή επιστολή προς τους ανθρώπους που τρέχουν ένα από τα πλέον δημιουργικά project στα νησιά μας και έχει σχέση με το Cine Καλησπερίτης. Και αναφερόμαστε στους Kimolistes... Ο Νικος Περάκης βρέθηκε στις 16 Ιουλίου στην Κίμωλο και δη στο Κάστρο όπου παρουσία του σκηνοθέτη Νίκο Περάκη και της σεναριογράφου Κατερίνας Μπέη προβλήθηκε, η ταινία «Success Story» και ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους που λίγο πριν απόλαυσαν την ταινία. 

kalisperitis-kimolos-sikinos-1.jpg

Πριν από μερικές ημέρες, ο κινηματογράφος βρέθηκε στη Σίκινο.   Και τις μοναδικές βραδιές κινηματογραφικών προβολών…στην άμμο, δίπλα στη θάλασσα που ξεκίνησαν οι Κιμωλίστες με τον «Cine Καλησπερίτη» στην Κίμωλο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μια ιδανική βραδιά και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σικίνου, το Σαββατόβραδο 31 Ιουλίου στο λιμάνι της Σικίνου, την Αλοπρόνοια. «Οι Κιμωλίστες ευχαριστούν τον Σύνδεσμο Σικινητών για την ζεστή τους φιλοξενία και συνεργασία, και βέβαια τον Δήμο Σικίνου και τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Μαρακη για την συνδρομή τους και την στήριξη της κοινής μας εκδήλωσης με τον Σύνδεσμο Σικινιτών. Ελπίζουμε η καλή αρχή της συνεργασία μας που έφερε άριστα αποτελέσματα εχθές 31/7/2021, να συνεχισθεί και στο μέλλον.» 

Ενδιαφέρουσα όμως όπως είπαμε ήταν η επιστολή που έστειλε ο Περάκης στους "Κιμωλιστές" αναφέροντας 

Αγαπητοί Κιμωλίστες,

Αγαπητέ Φώτη,

έλαβα την λίστα σας και σας ευχαριστώ για την ευχάριστη έκπληξη. Είχα ακούσει πολλά για το φεστιβάλ από τον Ντίνο Αυγουστίδη και τον Ζήνο Παναγιωτίδη, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι ο Καλησπερίτης ανταγωνίζεται τo Open Air Festival του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, άντε και σ΄ανώτερα.

Πολύ καλές οι επιλογές σας και για όλη την οικογένεια!

Με αυτή την ευκαιρία θα΄θελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και τις τέλειες προβολές των ταινιών μας σε τόσο ατμοσφαιρικούς χώρους. Όπως σας είπα και μετά την προβολή, πρώτη φορά άκουσα τόσο καθαρά τον ήχο της ταινίας.

Ρώτησα μάλιστα κι έναν πολύ καλό ηχολήπτη, αν είναι δυνατό στο Κάστρο της Κιμώλου ν΄ακούω πάλι ήχους που δεν ξανάκουσα μετά το μιξάζ και επιβεβαίωσε αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ: Μ΄ένα καλό πρόβολεα και τρία καλά ηχεία ο ήχος μπορεί να είναι πιο διαυγής από τον ήχο μιας μεγάλης παλιάς μεγάλης αίθουσας σαν αυτές που κάνουμε πρεμιέρες στην Αθήνα.

Φαντασθείτε ότι με λένε και κουφό!

Κάτι άλλο που θαύμασα ήταν η ενέργειά σας, η δική σας και των φανατικών Κιμωλιστών στο στήσιμο και το μάζεμα των προβολών. Μάλλον ζήλεψα που δεν έχω μερικούς τέτοιους στα γυρίσματα. Ίσως δεν δουλεύουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Σας εύχομαι και μελλοντικά καλή επιτυχία και αναγνώριση της προσπάθειάς σας, αν μη τι άλλο για το καλό των κατοίκων και των τουριστών του νησιού.

Σας ευχαριστώ πάλι για την εμπειρία κι ελπίζω να ξαναβρεθούμε σ΄ένα ρομαντικό ερείπιο"

 

thumb-kalisperitis-kimolos-sikinos-2-4860f1a0237bd8523864b4356fd64774.jpg

 

http://www.nikosperakis.gr/misc-other-en.php?fbclid=IwAR3OEGzqQDpBB9cFhO...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News