Τι γίνεται στη Νάξο; Ο Χουσέας με τους Barozzi;

Τα πράγματα, τελικώς, είναι απλά: «Barozzi» λέγεται το νέο εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ, που άνοιξε στις αρχές Ιουλίου στη χώρα της Νάξου, πίσω από την Μαρίνα. Και μάλιστα σε ένα χώρο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην νυχτερινή ζωή του νησιού. Είτε αρχικά ως την πάλαι ποτέ Veggera όπου όλοι ερωτευτήκαμε και απολαύσαμε ρομαντικές στιγμές χάρη στην καταπληκτική της απλή ως έφηβοι και λίγο αργότερα ως εξωτική ...Escoba με την μουσική και το ρυθμό από τη Λατινική Αμερική να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.....

Μπορεί το όνομα του να συνδέεται με την ενετική οικογένεια ων Della Rocca- Barozzi, που ήρθαν στο νησί μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους, αλλά ο λόγος που το μέρος έγινε talk of…the island μέσα σε λίγες μέρες δεν είναι απλώς ο υπέροχος κι ατμοσφαιρικός του χώρος ή η αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα του, την οποία επιμελήθηκε ο Μιχάλης Μερζένης (γνώριμος από το Dry & Raw by Drakoulis, στη Βούλα) είναι και τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Χρήστου Χουσέα, που- όπως μας πληροφόρησαν μέλη του FNL που ήδη πέρασαν από το νησί-είναι «νοστιμότατα».

Η λίστα του δεν είναι τυχαία.

 

Ο Χουσέας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πόσο σοβαρά παίρνει αυτό που κάνει. Από το απλό Barozzi Highball, που χτίζει πάνω σε ουίσκι Nikka (from the barrel), αρωματίζει με κυδώνι και πορτοκάλι και συμπληρώνει με Ξινό Νερό μέχρι το σοφιστικέ Barozzi Negroni των 9 υλικών και της 20ήμερης παλαίωσης μην φανταστείτε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αφενός έχει σχεδιάσει τα κοκτέιλ του καταλόγου με την ίδια φροντίδα που όλοι του αναγνωρίζουν πως σχεδιάζει και τους καταλόγους του 42 κι αφετέρου πίσω από την μπάρα βρίσκεται ο Γιώργος Ντακώστας, (γνωστός μας από το Bartesera και το Belvedere -Mykonos Hotel), ο οποίος εξασφαλίζει την άψογη απόδοση τους,

Φυσικά, από τον κατάλογο δεν λείπουν τα πιο καλοκαιρινά κλασικά του Χουσέα, όπως το αγαπημένο μου Anonymous (αγγούρι, δυόσμος, μαστίχα, τζιν και bitters)ή το After Laughter (morello cherry, καρπούζι, φουντούκια, σουσάμι, κόλιανδρος και τζιν).

Εγώ πάντως σας τα είπα, γιατί, σε περίπτωση που βρεθείτε στη Νάξο, καλό είναι να ξέρετε ποιο είναι το φετινό must του νησιού.

Info: Αριάδνης, τηλ. 2285027672, https://barozzinaxos.com/ , Ανοιχτό: 18:30-03:00