Τόσο απλά με μία μπατονέτα

«Η διαδρομή προς το στόχο δεν είναι ποτέ ευθεία...» Αυτό αναφέρουν τα μέλη της ΛΕ.ΜΟ.Ν. -  Be My Hero που ανέλαβαν φέτος το βαρύ φορτίο να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμά της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών... Και το …φίνις είναι κοντά: «Πλησιάζουμε στο στόχο μας που δεν ήταν ποτέ ευθεία...»

Και αυτό δεν είναι άλλο από την τριήμερη (5 - 7 Μαΐου) εθελοντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Πλατεία της Νάξου (πρώην Δημαρχείου) με τίτλο «Τόσο απλά. Με μία μπατονέτα» . Και όπως σημειώνουν  «Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα, ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά... Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! και ΛΕ.ΜΟ.Ν. απέδειξαν ότι μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων ανθρώπων μπορεί να αλλάξει τον κόσμο...Γινόμαστε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών...Γινόμαστε Καλύτεροι...»

Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της ενότητας και του εθελοντισμού…  Η Ενότητα είναι αυτή που μπορεί να κάνει θαύματα. Κι αυτό ζητούν τα μέλη της ΛΕΜΟΝ – BE MY HERO…  Ξέρουν ότι τίποτα δεν είναι εύκολο…  Και το πιο εντυπωσιακό; Μερικές φορές ξυπνάει και την Αγάπη. Και με το τρίπτυχο: Αγάπη – Ενότητα – εθελοντισμός προετοιμάζονται για το τριήμερο της 5-7ης Μαΐου… Και το χάρισμα της Ζωής θα είναι το καλύτερο δώρο λίγο μετά την Ανάσταση του Κυρίου…

Να σημειώσουμε τέλος ότι στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του νησιού, αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών. Η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, αποτελεί ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους.  Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τη συμπαράσταση της συν+Αξία και του Ποδηλατικού Ομίλου του νησιού.
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News