Ξεκινούν οι βραδιές Καμπανέλλη

Το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει ανοίξει για τα καλά τις πύλες του το φετινό καλοκαίρι και μας δείχνει μέρος των δυνατότητων του... Και εκτός από τα θεατρικά εργαστήρια έχουμε πλέον και προβολές από τη στιγμή που υπάρχει άφθονο υλικό και ειδικά από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Κι έτσι κάθε Πέμπτη, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όαο και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Αρχής γενομένης από την "Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα" μία ταινία που ανέβηκε το 1960 και είχε ως βασικό moto το "όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην ίδια ταινία". Βλέπετε στο ίδιο καστ βρέθηκαν οι Παπαγιαννόπουλος, Σταυρίδης, Μακρής, Αυλωνίτης, Φωτόπουλος, Ευθυμίου και οι μικρότεροι Μπάρκουλης - Καρέζη και βέβαια η "κακιά" Δέσπω Διαμαντίδου... 

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ 

"Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινά τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του. 

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ σε σενάριο και σκηνοθεσία του μεγάλου μας Νάξιου συγγραφέα.

Είναι μια ταινία που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1960 και πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη,  Ανδρέας Μπάρκουλης, Δέσπω Διαμαντίδου, Νίκος Σταυρίδης, Ορέστης Μακρής, Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Ευθυμίου, Αλέκος Λειβαδίτης και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Σας περιμένουμε κάθε Πέμπτη να δούμε ή να ξαναδούμε παρέα ταινίες που άφησαν εποχή, το διαχρονικό των θεμάτων αλλά και τις εικόνες της Ελλάδας μιας άλλης εποχής, να γνωρίσουμε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη του κινηματογράφου και να μοιραστούμε την εμπειρία μια κινηματογραφικής βραδιάς αυτό το καλοκαίρι στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης. 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Και για την ταινία 

Το Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1960. Η σκηνοθεσία υπογράφτηκε από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, ενώ και το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Λαζαρίδη που υπήρξε και συμπαραγωγός. Ωστόσο, η ιδέα είναι εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι, δοσμένη εντελώς διαφορετικά και μοντέρνα. Πρωταγωνιστούν οι Τζένη Καρέζη και Ανδρέας Μπάρκουλης, και μια πλειάδα από σταρ εκείνης της εποχής.

Πλοκή

Μια κοπέλα από την επαρχία, η Αλεξία (Τζένη Καρέζη), είναι ερωτευμένη με τον πλούσιο Πάρι (Ανδρέας Μπάρκουλης), ο οποίος σπουδάζει στο εξωτερικό. Η μητριά της (Δέσπω Διαμαντίδου) της συμπεριφέρεται άκαρδα και την αναγκάζει να εγκαταλείψει το σπίτι της. Η Αλεξία βρίσκεται κατά λάθος σε μια ερημική περιοχή, όπου την ανακαλύπτουν επτά αδέλφια τα οποία ζουν μόνα τους σε ένα γειτονικό σπίτι. Τα επτά γεροντοπαλίκαρα τη φιλοξενούν και της φέρονται σαν να ήταν μέλος της οικογένειάς τους. Η μητριά της, όμως, ανακαλύπτει τα ίχνη της και προσπαθεί πάλι να την κάνει δυστυχισμένη, αλλά η επιστροφή του Πάρι θα δώσει λύση στα βάσανα της Αλεξίας.

Καστ

Τζένη Καρέζη - Αλέξια ή Μαρίνα

Ανδρέας Μπάρκουλης - Πάρις Σεμερίτης

Δέσπω Διαμαντίδου - Αγλαΐα

Ορέστης Μακρής - στρατιωτικός

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος - τραπεζικός

Βασίλης Αυλωνίτης - οικιακά

Μίμης Φωτόπουλος - άεργος

Νίκος Σταυρίδης - έμπορος

Αλέκος Λειβαδίτης - μουσικός

Χρήστος Ευθυμίου – γιατρός

Σκηνοθεσία   Ιάκωβος Καμπανέλλης

Βοηθός: Κώστας Λυχναράς

Παραγωγή     Γιώργος Λαζαρίδης/ Κώστας Ψαρράς / Δημήτρης Σαρρής

Σενάριο          Ιάκωβος Καμπανέλλης

Ιστορία          Γιώργου Λαζαρίδη (ιδέα)

Μουσική        Μίμης Πλέσσας

Φωτογραφία            Τζιοβάνι Βαριάνο

Μοντάζ          Αριστείδης Καρύδης-Φουκς

Σκηνογραφία            Τάσος Ζωγράφος / Γιώργος Στεργίου

Εταιρεία παραγωγής           Αφοί Ρουσσόπουλοι

Πρώτη προβολή      26 Δεκεμβρίου 1960 (Ελλάδα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News