Αμοργος: Ερχεται εβδομάδα γαστρονομίας στο νησί του "Απέραντου Γαλάζιου"

Ωρα Γαστρονομίας για την Αμοργό και δράση που αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού....   Από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί στην Αμοργό η Εβδομάδα Γαστρονομίας.

Σκοπός της δράσης, είναι η ανάδειξη και η προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού από το χθες έως το σήμερα. Η γνωριμία της Αμοργιανής παραδοσιακής κουζίνας στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες του νησιού, εξασφαλίζει ένα πλούσιο μέλλον στις σημαντικές συνταγές της.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα λάβουν χώρα εξειδικευμένα σεμινάρια στις επισιτιστικές επιχειρήσεις της Αμοργού, ώστε να χρησιμοποιούν με τον σωστό τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές συνταγές και τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί περισσότερο η γαστρονομία του νησιού, αναβαθμίζοντας το τουριστικό του προϊόν.

Παράλληλα, μέσω των γαστρονομικών παρουσιάσεων, επιδιώκεται η εισαγωγή όλο και περισσότερο τοπικών συνταγών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων στα ξενοδοχεία της Αμοργού, τα οποία προσφέρουν επισιτιστικές υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις τους.

Πολύ σημαντική επίσης, είναι και η ένταξη των ξενοδοχείων της Αμοργού στο δίκτυο του Ελληνικού Πρωινού.

Τέλος, μέσω των ανωτέρω εκδηλώσεων, επιτυγχάνεται η γνωριμία, η ενασχόληση και η εμβάθυνση των κατοίκων στη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού της Αμοργού. 

Με πληροφορίες από το tornosnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News