Αμοργός: Παρουσία στην έκθεση «The Delifair»

Η Αμοργός έδωσε το παρόν στην διαδικτυακή έκθεση «Τhe Delifair» μέσα από την παρουσίαση των «Γαστρονομικών κοινοτήτων» του Γιώργου Πίττα.

Στην παρουσίαση της Αμοργού μίλησαν

– Η Αντιδήμαρχος Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής Πόπη Δεσποτίδη

– Η Πρόεδρος Λέσχης Γαστρονομίας Αμοργού και Διευθύντρια Δημόσιων Σχέσεων Aegialis Hotel & Spa, Ελένη Κουντουρούπη

– Η ιδιοκτήτρια του μεζεδοπωλείου «Στον Πύργο», Ευαγγελία Ρούσου

– Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Το λιμάνι της Κυράς Κατίνας», Παναγιώτης Νομικός.

Από τον Ιούλιο του 2020 οι Γαστρονομικές Κοινότητες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ ως δράση βραβεύτηκαν στα ΤOURISM AWARDS 2020 στην κατηγορία Γαστρονομικός Τουρισμός.

Η έκθεση

Η online έκθεση, The DeliFair by ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που πραγματοποιήθηκε από 01 έως 05 Μαρτίου 2021, παρατείνεται για μια εβδομάδα, σε συνέχεια τόσο της εντυπωσιακής συμμετοχής των επιχειρηματιών και παραγωγών του κλάδου, όσο και των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής, η έκθεση, φιλοξένησε στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα www.thedelifair.gr 215 παραγωγούς, 2.500 προϊόντα και 60.000 επισκέπτες, ενώ παρουσιάστηκαν με πάνω από 10.000 προβολές, 60 webinars, live cooking sessions και Meet the producer συναντήσεις. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 ραντεβού παραγωγών με επιχειρήσεις του κλάδου και μεγάλες αλυσίδες από τον χώρο της εστίασης, των ξενοδοχείων και της χονδρικής και καταχωρήθηκαν περισσότερα από 4.000 αιτήματα για την αποστολή δειγμάτων.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η έκθεση που φέρνει κοντά τους Έλληνες παραγωγούς με εξειδικευμένους επαγγελματίες, παρατείνεται δίνοντας την ευκαιρία για περισσότερες One to One online συναντήσεις, στους παραγωγούς που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να διευρύνουν τις δυνατότητες συνεργασίας με φορείς της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας και οι μοναδικές συνταγές από τις 7 συμμετέχουσες περιφέρειες θα συνεχίσουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους

Γαστρονομικές Κοινότητες

Οι γαστρονομικές κοινότητες είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί που εκδόθηκε το 2018. Πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου τους με απώτερο στόχο η γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της εν λόγω περιοχής. Εργαλεία για την υλοποίηση όλων αυτών είναι η έκδοση ψηφιακών και έντυπων οδηγών που οδηγούν τους επισκέπτες στους γαστρονομικούς θησαυρούς κάθε τόπου. Μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη 14 Γαστρονομικές Κοινότητες που κάθε μία τους βρίσκεται σε διαφορετική φάση ανάπτυξης (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κέρκυρα, Ρόδος, Νεμέα, Αμοργός, Πήλιο, Σκιάθος, Αρτα, Κερκίνη, Κεφαλονιά, Πάρος, Κεφαλονιά).

Δείτε το σχετικό βίντεο της παρουσίασης

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News