Αθήνα - Dal Professore: Ο αγαπημένας "καθηγητής" μας μαθαίνει εκ νέου τι σημαίνει Πίτσα

Τον ξεράμε χρόνια τώρα από τα παιδικά του χρόνια στη Νάξο και δη στο Γλινάδο... Τον γνωρίσαμε αργότερα στην Αθήνα όπου και έκανε το χόμπι του απόλαυση, ενώ  απολαμβάνουμε τις δημιουργίες του και στην Νάξο εδώ και τρία πλέον χρόνια (στο "Dal Professore Naxos"), όμως ο «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλλης, ο Ναξιώτης σεφ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας στο εστιατόριο (το χειμώνα άφησε το Μαρούσι για την Κηφισιά) που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά του είδους. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί...

Και ο αγαπημένος μας σεφ μετέφερε τον ξυλόφουρνο του -  από τον οποίο βγαίνουν οι πίτσες με ζύμη καλοδουλεμένη και κρατσανιστή, για τη συνταγή της οποίας φημίζεται, είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου- στο Σύνταγμα όπου λειτουργεί  το Pizza Dal Professore  το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food.  Ο σεφ στο νέο χώρο στην Κολοκοτρώνη έχει αναλάβει την κουζίνα φτιάχνοντας μια δική του παραλλαγή της τραγανής παραδοσιακής ζύμης scrocchiarella με υψηλό ποσοστό υγρασίας, διπλή ζύμωση και φυσικό προζύμι.

Tο λεπτό, αλλά με ωραία βουναλάκια έντονης ζύμωσης, αφράτο, αλλά και κρουστό, κυψελωτό, έχει τις χάρες όλες. Στέκεται ντούρο, διπλώνεται κιόλας. Είναι ανάριο, αλλά με τσαγανή αίσθηση στόματος.

99120466_1334373173420013_3189608048775659520_o.jpg

To ψήσιμο στον ινσταγκραμικό θολωτό ξυλόφουρνο νοστιμίζει στην εντέλεια. Οι επικαλύψεις: σοφές, ισορροπημένες, πλην όμως όχι άνευρες. Τουναντίον: κάθε υλικό ανατέλλει στον ουρανίσκο τη στιγμή που πρέπει. Το άθροισμα σαγηνευτικό. Τρεις ξεχωριστές προτάσεις: η strana με μοτσαρέλα, αντζούγια, ντούγια (ιδιότυπο ιταλικό αλλαντικό, πικάντικο), τσίλι και βασιλικό, η sarda με μπουράτα και αυγοτάραχο και η norcina με σπανάκι, μοτσαρέλα, σαλτσίτσια και λάδι τρούφας. Η ατομική, στο μέγεθος παλάμης... μπασκετμπολίστα, είναι εξόχως χορταστική και κοστίζει από 3 έως 4 ευρώ, ανάλογα με την επικάλυψη. Οι πίτσες διατίθενται και σε μεσαίο, και σε μεγάλο μέγεθος.

Να πάτε. Απέναντι έχει το ωραίο τεϊοπωλείον Madras, που δίνει και τσάι κρύο για τον δρόμο, δίπλα το αγαπημένο τριτοκυματικό καφενείο Kaya.

Κολοκοτρώνη 3 και Βουλής 7, Αθήνα, Τ/211-18.28.508. Ανοιχτά από νωρίς το μεσημέρι.
Κάνει και διανομή στις κοντινές περιοχές μέσω συγκεκριμένων app.  

Με πληροφορίες από την "Καθημερινή"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News