Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΑθήνα - Dal Professore: Ο αγαπημένας "καθηγητής" μας μαθαίνει εκ νέου τι...

Αθήνα – Dal Professore: Ο αγαπημένας “καθηγητής” μας μαθαίνει εκ νέου τι σημαίνει Πίτσα

|

Πίτσα που θα σου “πάρει τον αέρα” στο Pizza dal Professore στο κέντρο της Αθήνας διά χειρός του δικού μας Νίκου Δημητροκάλλη

Τον ξεράμε χρόνια τώρα από τα παιδικά του χρόνια στη Νάξο και δη στο Γλινάδο… Τον γνωρίσαμε αργότερα στην Αθήνα όπου και έκανε το χόμπι του απόλαυση, ενώ  απολαμβάνουμε τις δημιουργίες του και στην Νάξο εδώ και τρία πλέον χρόνια (στο “Dal Professore Naxos”), όμως ο «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλλης, ο Ναξιώτης σεφ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας στο εστιατόριο (το χειμώνα άφησε το Μαρούσι για την Κηφισιά) που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά του είδους. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί…

Και ο αγαπημένος μας σεφ μετέφερε τον ξυλόφουρνο του –  από τον οποίο βγαίνουν οι πίτσες με ζύμη καλοδουλεμένη και κρατσανιστή, για τη συνταγή της οποίας φημίζεται, είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου- στο Σύνταγμα όπου λειτουργεί  το Pizza Dal Professore  το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food.  Ο σεφ στο νέο χώρο στην Κολοκοτρώνη έχει αναλάβει την κουζίνα φτιάχνοντας μια δική του παραλλαγή της τραγανής παραδοσιακής ζύμης scrocchiarella με υψηλό ποσοστό υγρασίας, διπλή ζύμωση και φυσικό προζύμι.

Tο λεπτό, αλλά με ωραία βουναλάκια έντονης ζύμωσης, αφράτο, αλλά και κρουστό, κυψελωτό, έχει τις χάρες όλες. Στέκεται ντούρο, διπλώνεται κιόλας. Είναι ανάριο, αλλά με τσαγανή αίσθηση στόματος.

99120466_1334373173420013_3189608048775659520_o.jpg

To ψήσιμο στον ινσταγκραμικό θολωτό ξυλόφουρνο νοστιμίζει στην εντέλεια. Οι επικαλύψεις: σοφές, ισορροπημένες, πλην όμως όχι άνευρες. Τουναντίον: κάθε υλικό ανατέλλει στον ουρανίσκο τη στιγμή που πρέπει. Το άθροισμα σαγηνευτικό. Τρεις ξεχωριστές προτάσεις: η strana με μοτσαρέλα, αντζούγια, ντούγια (ιδιότυπο ιταλικό αλλαντικό, πικάντικο), τσίλι και βασιλικό, η sarda με μπουράτα και αυγοτάραχο και η norcina με σπανάκι, μοτσαρέλα, σαλτσίτσια και λάδι τρούφας. Η ατομική, στο μέγεθος παλάμης… μπασκετμπολίστα, είναι εξόχως χορταστική και κοστίζει από 3 έως 4 ευρώ, ανάλογα με την επικάλυψη. Οι πίτσες διατίθενται και σε μεσαίο, και σε μεγάλο μέγεθος.

Να πάτε. Απέναντι έχει το ωραίο τεϊοπωλείον Madras, που δίνει και τσάι κρύο για τον δρόμο, δίπλα το αγαπημένο τριτοκυματικό καφενείο Kaya.

Κολοκοτρώνη 3 και Βουλής 7, Αθήνα, Τ/211-18.28.508. Ανοιχτά από νωρίς το μεσημέρι.
Κάνει και διανομή στις κοντινές περιοχές μέσω συγκεκριμένων app.  

Με πληροφορίες από την “Καθημερινή”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν