Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΑθήνα: Ο αγαπημένος Ναξιώτης σεφ ή "Καθηγητής" τώρα και στο Σύνταγμα

Αθήνα: Ο αγαπημένος Ναξιώτης σεφ ή “Καθηγητής” τώρα και στο Σύνταγμα

|

Ο Ναξιώτης «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλης κάνει ένα ακόμη άνοιγμα με το Dal Professore Pizza στο Σύνταγμα όπου επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food

Τον γνωρίσαμε στην Αθήνα, τον απολαύσαμε στην Νάξο εδώ και δύο χρόνια (και φέτος καθημερινά ανοιχτό το Dal Professore Naxos από τις 12 έως τις 12 το βράδυ) , όμως ο «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλλης, ο Ναξιώτης σεφ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας στο εστιατόριο που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά του είδους. Και δεν σταματάει εκεί… 

Ο αγαπημένος σεφ είναι από τους επαγγελματίες που σέβεται βαθιά την κουζίνα που αντιπροσωπεύει και καθένα από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ενδεικτικό των μαγειρικών του δεξιοτήτων, με χαρακτήρα, ωραίες υφές και εντάσεις. Ο ξυλόφουρνος από τον οποίο βγαίνουν οι πίτσες με ζύμη καλοδουλεμένη και κρατσανιστή, για τη συνταγή της οποίας φημίζεται, είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου. Πρόσφατα μάλιστα, άνοιξε στο Σύνταγμα το Dal Professore Pizza το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food.  Ο σεφ στο νέο χώρο στην Κολοκοτρώνη έχει αναλάβει την κουζίνα φτιάχνοντας μια δική του παραλλαγή της τραγανής παραδοσιακής ζύμης scrocchiarella με υψηλό ποσοστό υγρασίας, διπλή ζύμωση και φυσικό προζύμι. Οι πίτσες θα αρτύζονται με προσεγμένα ιταλικά υλικά σε κλασικές αλλά και tailor made προτάσεις.

Και η Ελευθερία Βασιλειάδη για το olivemagazine.gr όταν βρέθηκε απέναντι στον Ναξιώτη σεφ, έκανε το αυτονόητο… Μαζί με τη παρέα της ξεκίνησε από πίτσα συνδυάζοντας δύο γεύσεις σε μία: μπολόνια στο ένα μισό, με πρόβολα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μορταδέλα και φυστίκια Αιγίνης και στο άλλο μισό μπουρατίνα με στρατσιατέλα από μπουράτα, ντοματίνια και βασιλικό.

Στη συνέχεια στο τραπέζι ήρθε ένα φίνο μοσχαρίσιο καρπάτσιο μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και λεμόνι, αρτυμένο πρόσθετα με ανθό αλατιού, με φλοίδες πιπεράτης παρμεζάνας και φύλλα baby ρόκας να συμπληρώνουν το απλό αλλά τόσο καλοδουλεμένο πιάτο. Στο ίδιο μοτίβο και το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο νουά, ψημένο μέτρια στους 50 βαθμούς, με σάλτσα τόνου, κάππαρη και ραπανάκι, μια σωστά εκτελεσμένη εκδοχή ενός βιτέλο τονάτο δηλαδή.

Ο σεφ αγαπά τα ζυμαρικά και με τα χειροποίητα, ρουστίκ νιόκι με μοσχίδα ραγού έδωσε ένα μικρό ρεσιτάλ γεύσης. Μαγειρεμένο στη φιλοσοφία του brasato al barolo, φτιαγμένο όμως με βάση μια στιβαρή, θεσπέσια σάλτσα από κρασιά barbera, marsala, porto και βαλσαμικό ξίδι, είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ ευχάριστα με αντίστοιχη οινική συνοδεία. Τελική πινελιά που απογείωσε το πιάτο, το pecorino crosta nera, τυρί που, αν και με έντονο χαρακτήρα, δεν ήταν διόλου «επιθετικό», το αντίθετο μάλιστα, ολοκλήρωσε το πιάτο. Στο ίδιο γευστικό και τεχνικό επίπεδο, το χειροποίητα paccheri καρμπονάρα με φρέσκια μαύρη τρούφα, γκουαντσιάλε και παρμεζάνα. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με ένα μπαρμπούνι μαγειρεμένο αλά σιτσιλιάνα-όχι φιλεταρισμένο, γιατί έτσι τρώγεται στη Σικελία, όπως επισήμανε ο σεφ. Έφτασε στο τραπέζι ξαπλωμένο σε μια ισορροπημένη βελουτέ ντομάτας, με βασιλικό, κάππαρη, ελιά και αντσούγιες με την οξύτητα και τη γλύκα σε όμορφα τερτίπια. Φινάλε στο γευστικό αυτό γύρο της Ιταλίας με ένα τιραμισού, φτιαγμένο όπως πρέπει με σαβαγιάρ εμποτισμένα σε εσπρέσο και μασκαρπόνε, πασπαλισμένο με κακάο. Complimenti chef!

info
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 210 6109988. Κόστος: € 25 – 35. Σάββατο και μεσημέρι. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024