Ελλάδα: Είναι οι σπόροι κάνναβης ένα «superfood»;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας είναι γρήγοροι και απαιτητικοί. Μπορεί να περνάμε όλη τη μέρα εκτός σπιτιού και να καταναλώνουμε σνακ και άλλα μικρά γεύματα, που να μην εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να έχουμε ενέργεια και διαύγεια.

Βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση για νέα superfoods που θα μας κρατήσουν υγιείς, θα αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας μας αλλά και θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας. Οι σπόροι κάνναβης έρχονται να μας ενισχύσουν και να καλύψουν ακόμα και τις ανάγκες ενός πραγματικού πρωταθλητή σε ενέργεια και πρωτεΐνη.  

Προσθέστε σπόρους κάνναβης στο διαιτολόγιο σας άφοβα

Οι σπόροι κάνναβης προέρχονται από το φυτό της κάνναβης, ένα παρεξηγημένο φυτό, που αδίκως συγχέεται με τη μαριχουάνα και τις γνωστές της παρενέργειες. Το φυτό της κάνναβης και οι σπόροι κάνναβης δεν περιέχουν THC (ψυχοδραστική ουσία) και η κατανάλωση τους μπορεί να γίνεται άφοβα. Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν ένα διατροφικό συμπλήρωμα εξαιρετικά θρεπτικό και για μια φυσική πηγή πρωτεϊνών για κάθε διαιτολόγιο, για αθλητές ή μη.

Πλεονεκτήματα των σπόρων κάνναβης για έναν πραγματικό πρωταθλητή                                                                                                                                 

Φυσική πηγή αμινοξέων  

Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν εξαιρετική πηγή αμινοξέων, αφού περιέχουν 9 από τα απαραίτητα αμινοξέα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά. Πρόκειται για μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης και για αυτό προτιμάται ιδιαιτέρως από χορτοφάγους και vegan.     

Λιπαρά οξέα

Περιέχουν επίσης λιπαρά οξέα, σημαντικά για την ορμονική και καρδιαγγειακή μας υγεία και κυκλοφορία. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν υψηλά επίπεδα γάμμα Λινολενικού οξέους (GLA) της σειράς των ω6 λιπαρών, πρόδρομος της ουσίας προσταγλαδίνης  Ε1 (PGE1) που παράγεται από τον οργανισμό μας για την αντιμετώπιση φλεγμονών αλλά και την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού έναντι σε καρδιοπάθειες, καρκίνο,  αυτοάνοσα νοσήματα, άσθμα, αρθρίτιδα αλλά και έναντι στην πρόωρη γήρανση. Αποτελεί επίσης σημαντικό σύμμαχο κατά την εμμηνόπαυση, για την εξισορρόπηση των ορμονικών διαταραχών, που οφείλονται σε αυτήν.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες 

Πρόκειται για μια τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υγιή λιπαρά, στοιχεία που την καθιστούν το ιδανικό θρεπτικό σνακ για πραγματικούς αθλητές, -αλλά και για όλους εμάς που χρειαζόμαστε να καταναλώσουμε ένα σνακ που θα μειώσει το αίσθημα της πείνας και θα μας γεμίσει ενέργεια. 

Πως μπορούν να καταναλωθούν οι σπόροι κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί, καθότι είναι ιδιαίτερα μαλακοί και εύγεστοι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους προσθέσετε στο αγαπημένο σας σνακ, όπως σε ένα τοστ με αβοκάντο πασπαλισμένο από σπόρους κάνναβης ή να τους προσθέσετε στα δημητριακά σας, τη σούπα σας, ακόμα και μέσα σε ένα smoothie. Μια ιδανική ποσότητα για τις καθημερινές σας ανάγκες είναι 2 κ.σ,. στις οποίες περιέχονται περίπου 8g πρωτεΐνης, -ίσης με την κατανάλωση ενός αυγού. 

Που πωλούνται σπόροι κάνναβης;

Πλέον υπάρχει πληθώρα φυσικών καταστημάτων  με είδη κάνναβης και CBD προϊόντα από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους κάνναβης αλλά και σε κάποια καταστήματα με είδη διατροφής και ευ ζην. Βέβαια, ο πιο εύκολος τρόπος, ειδικά σε περιόδους lock-down, είναι κάποιο εξειδικευμένο eshop όπως, για παράδειγμα, το καθιερωμένο Royalqueenseeds.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News