Έρευνα για την γαστρονομία και τον τουρισμό της Νάξου

Το Naxos Press ξεκινά μια πρωτότυπη συνεργασία με τον Δρα. Δημήτρη Κούτουλα, πανεπιστημιακό και ειδικό σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ. Ο Δημήτρης διενεργεί έρευνα για τη γαστρονομία και τον τουρισμό της Νάξου για λογαριασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με στόχο να πραγματοποιήσει συστηματική καταγραφή όλων εκείνων των στοιχείων που καθιστούν τη γαστρονομία της Νάξου μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες του νησιού. Η έρευνα θα παρουσιαστεί στη Νάξο το φθινόπωρο.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά μας είπε ο Δημήτρης, θα αξιοποιήσει τη συλλογική γνώση που διαθέτουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νάξου προκειμένου να εντοπίσει όλες και όλους εκείνους τους επαγγελματίες που αποτελούν άριστους πρεσβευτές της αξιώτικης γαστρονομίας. Πολλούς τους έχει ήδη εντοπίσει αλλά θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν έχει παραλείψει καμία αξιόλογη επιχείρηση. Σε μερικές εβδομάδες θα επισκεφτεί ξανά τη Νάξο και θέλει να δει από κοντά τη δουλειά τους.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας λοιπόν θα λαμβάνουμε από το Δημήτρη σταδιακά μια σειρά από ερωτήματα τις επόμενες μέρες, τα οποία και θα αναρτούμε εδώ και στην σελίδα μας στο Facebook. Προσκαλούμε τις φίλες και τους φίλους του Naxos Press να αφιερώσουν ελάχιστο χρόνο μοιραζόμενοι τις προσωπικές τους εμπειρίες για να καταγράψουμε από κοινού την «Dream Team» της αξιώτικης γαστρονομίας και φιλοξενίας. Όλοι μαζί για τη Νάξο!

 

Απαντήστε ανώνυμα και με ασφάλεια για τυρίπατάτακρέας,  τοπικά παραδοσιακά πιάτασύγχρονη αξιώτικη κουζίναδραστηριότητες γαστρονομικού ενδιαφέροντος και προσωπικότητες της αξιώτικης γαστρονομίας.