Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef 2019: Εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ η Ειρήνη Γεωργουδιού με το...

European Young Chef 2019: Εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο “12 elements”

|

Οκτώ σεφ πάλεψαν για το εισιτήριο που οδηγεί στη.. Ρόδο και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Young Chef Award 2019, νικήτρια αναδείχτηκε η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο “12 υλικά της Δωδεκανήσου” – Τι αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών σεφ και ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2019 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Η νεαρή, ταλαντούχα σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», ένα πιάτο αποτελούμενο από «12 υλικά της Δωδεκανήσου», είναι η νέα σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Με πηγή έμπνευσης την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά που χάνεται στους αιώνες, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα, ντύνοντάς τα με δημιουργικές πινελιές που κέντρισαν την κριτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Οι υποψήφιοι νεαροί σεφ που συμμετείχαν στους ημιτελικούς και στον τελικό που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ήταν η Λουκία Μπίμπαση με το πιάτο «Κήπος της Εδέμ, ο Μάνος Πόγιας με το πιάτο «Καινοτομία της κουλουρίας» , η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», η Ελευθερία Μαύρου με το πιάτο «Χρυσή Τομή», ο Ανέστης Γκορόβετσης με το πιάτο « Στεγνά», η Μαρία Τσιμισίρη με το πιάτο «Μπαχτσές θάλαττα και μοναδικότητα», ο Γιάννης Στάλλας με το πιάτο «Παιδικές Αναμνήσεις», ο Αντώνης Σπάχος με το πιάτο «Γουρουνάκι στο δάσος».

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα και οι δημιουργοί τους επένδυσαν στην εμβάθυνση της καινοτόμας προσέγγισης των παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών. Ο κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να παρουσιάσει την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το πιάτο του αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να εξελίξει την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή.

Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν : Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 , ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Παναγιώτης Παρατσώκας και ο δημοσιογράφος – γευσιγνώστης Βαλσάμης Δουκάκης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής , Πρέσβειρα του τίτλου “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” δήλωσε :

Με μεγάλη επιτυχία έληξε στη Ρόδο ο διαγωνισμός για τον Young Chef της Ευρώπης . Τα παιδιά που συμμετείχαν μας κατέπληξαν όλους καθώς ήταν όλα πολύ καλά προετοιμασμένα και τα πιάτα που παρουσίασαν ήταν πολύ καλοδουλεμένα. Αρκετά από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν άρτια δομημένα, εστιατορικά πιάτα που μπορούν να σταθούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή του τελικού νικητή. Συγχαρητήρια στη νικήτρια η οποία μας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματικά μας κατέπληξε όλους. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι έρχεται ένα πολύ ωραίο και νόστιμο μέλλον στα νιάτα του Αιγαίου, έρχονται πολύ καλοί σεφ στην πορεία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε :

« Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. Συγχαρητήρια στους νέους σεφ που πήραν μέρος . Κυριάρχησαν τα πιάτα με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας. Εμείς σαν Περιφέρεια συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε στη συνείδηση των επισκεπτών τα νησιά μας ως γαστρονομικούς προορισμούς διεθνώς»

Τέλος, ο Νίκος Χριστοφόρου Πρόεδρος, Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου δήλωσε :

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Τα νέα παιδιά έχουν μάθει να πειραματίζονται με τα τοπικά προϊόντα, αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα. Ευελπιστούμε ότι στον τελικό θα φέρουμε και φέτος ένα ακόμη μετάλλιο»

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 είναι η Aegean Airline

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες