Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef 2019: Εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ η Ειρήνη Γεωργουδιού με το...

European Young Chef 2019: Εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο “12 elements”

|

Οκτώ σεφ πάλεψαν για το εισιτήριο που οδηγεί στη.. Ρόδο και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Young Chef Award 2019, νικήτρια αναδείχτηκε η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο “12 υλικά της Δωδεκανήσου” – Τι αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών σεφ και ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2019 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Η νεαρή, ταλαντούχα σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», ένα πιάτο αποτελούμενο από «12 υλικά της Δωδεκανήσου», είναι η νέα σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Με πηγή έμπνευσης την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά που χάνεται στους αιώνες, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα, ντύνοντάς τα με δημιουργικές πινελιές που κέντρισαν την κριτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Οι υποψήφιοι νεαροί σεφ που συμμετείχαν στους ημιτελικούς και στον τελικό που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ήταν η Λουκία Μπίμπαση με το πιάτο «Κήπος της Εδέμ, ο Μάνος Πόγιας με το πιάτο «Καινοτομία της κουλουρίας» , η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», η Ελευθερία Μαύρου με το πιάτο «Χρυσή Τομή», ο Ανέστης Γκορόβετσης με το πιάτο « Στεγνά», η Μαρία Τσιμισίρη με το πιάτο «Μπαχτσές θάλαττα και μοναδικότητα», ο Γιάννης Στάλλας με το πιάτο «Παιδικές Αναμνήσεις», ο Αντώνης Σπάχος με το πιάτο «Γουρουνάκι στο δάσος».

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα και οι δημιουργοί τους επένδυσαν στην εμβάθυνση της καινοτόμας προσέγγισης των παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών. Ο κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να παρουσιάσει την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το πιάτο του αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να εξελίξει την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή.

Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν : Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 , ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Παναγιώτης Παρατσώκας και ο δημοσιογράφος – γευσιγνώστης Βαλσάμης Δουκάκης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής , Πρέσβειρα του τίτλου “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” δήλωσε :

Με μεγάλη επιτυχία έληξε στη Ρόδο ο διαγωνισμός για τον Young Chef της Ευρώπης . Τα παιδιά που συμμετείχαν μας κατέπληξαν όλους καθώς ήταν όλα πολύ καλά προετοιμασμένα και τα πιάτα που παρουσίασαν ήταν πολύ καλοδουλεμένα. Αρκετά από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν άρτια δομημένα, εστιατορικά πιάτα που μπορούν να σταθούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή του τελικού νικητή. Συγχαρητήρια στη νικήτρια η οποία μας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματικά μας κατέπληξε όλους. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι έρχεται ένα πολύ ωραίο και νόστιμο μέλλον στα νιάτα του Αιγαίου, έρχονται πολύ καλοί σεφ στην πορεία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε :

« Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. Συγχαρητήρια στους νέους σεφ που πήραν μέρος . Κυριάρχησαν τα πιάτα με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας. Εμείς σαν Περιφέρεια συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε στη συνείδηση των επισκεπτών τα νησιά μας ως γαστρονομικούς προορισμούς διεθνώς»

Τέλος, ο Νίκος Χριστοφόρου Πρόεδρος, Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου δήλωσε :

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Τα νέα παιδιά έχουν μάθει να πειραματίζονται με τα τοπικά προϊόντα, αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα. Ευελπιστούμε ότι στον τελικό θα φέρουμε και φέτος ένα ακόμη μετάλλιο»

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 είναι η Aegean Airline

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Μύκονος: Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση

Πτώση (διψήφιος ο αριθμός) στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη - Αντίθετα ανεβαίνει η Ρόδος

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Το νέο σχέδιο για “πράσινη” ακτοπλοϊα, επηρεάζει τις άγονες γραμμές;

Μελέτες για τις άγονες γραμμές στο πλαίσιο ΣΔΙΤ – Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Ναυαγοσώστες: Η κλιματική κρίση προκαλεί κάλυψη των ακτών για περισσότερους μήνες

Ο πνιγμός τουρίστα στα Χανιά την Κυριακή φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για ναυαγοσωστική κάλυψη περισσότερους μήνες τον χρόνο. Ηδη το Σαββατοκύριακο οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς στις παραλίες της χώρας

“Olympic Champion Jet”: Το νέο .. ταχύπλοο της SeaJets και σε ποιο δρομολόγιο θα το δούμε φέτος

Το Santorini Palace έφυγε, το Olympic Champion Jet έρχεται.. που θα δρομολογηθεί;

Ελλάδα: Συνεχόμενα ρεκόρ επισκεπτών αλλά με υποδομές της δεκαετίας του 70 (!!!)

Παρωχημένα τα λιμάνια στα νησιά και στα περιφερειακά αεροδρόμια - Πάρος και Νάξος τα μεγαλύτερα παραδείγματα με βάση τις υποδομές τους

Ευρωεκλογές – Debate… γιοκ για φέτος

Μπορεί να ήθελε το ΠΑΣΟΚ ένα debate όπως η Κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη

Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα: Σε Νάξο, Πάρο και Σύρο θα δημιουργηθεί δυναμικότητας 250 MW

Πριν το Πάσχα η ΚΥΑ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα – Σε ποιές 5 περιοχές θα γίνουν

Blue Star Ferries: Αναχώρηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα για το “Blue Star Naxos” προς Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες

Ημέρα απεργίας αλλά αρκετά είναι τα πλοία που θα φύγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για τους προορισμούς τους - Δείτε το πρόγραμμα των πλοίων της Blue Star Ferries

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Γάλλοι Chef “ερωτεύτηκαν” τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού πολυτελούς εστιατορίου

Γάλλοι Chef βρέθηκαν στη Νάξο ... Απόλαυσαν τοπικά προϊόντα στο κτήμα "Κάμπονες" με την γιαγιά Ιουλιανή (Πολυκρέτη) να δίνει μαθήματα μαγειρικής - Οι εντυπώσεις τους μέσα από την ανάρτηση της Μαρίας Πολυκρέτη και Γιάννη Μαργαρίτη