Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαHoreca 2020: Βραβεύτηκαν οι γατρονομικοί εκπρόσωποι των Κυκλάδων

Horeca 2020: Βραβεύτηκαν οι γατρονομικοί εκπρόσωποι των Κυκλάδων

|

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στη διάρκεια της έκθεσης Horeca 2020 – Ποιοι είναι στις Κυκλάδες 

Την βράβευση του “1926” του εστιατορίου της ΕΑΣ Νάξου στη διάρκεια της έκθεσης Horeca 2020 την έχετε ακούσει.. Ε τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε και ποια άλλα εστιατόρια βραβεύτηκαν από ποιους και τι σχέση έχουν με τις Κυκλάδες… Ετσι δεν είναι; Οπότε διαβάζουμε το δελτίο ενημέρωσης από την επίσημη ιστοσελίδα της Horeca 2020 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η HORECA εγκαινίασαν κατά τη διάρκεια της 15ης διοργάνωσης της τα βραβεία «Οι καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί-εστιατόρια» όπου τίμησαν εστιατόρια και ξενοδοχεία που στηρίζουν τον ελληνικό γαστροτουρισμό.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στο stage του Gastronomy Forum στο Hall 4, την παράσταση έκλεψαν οι τιμητικές βραβεύσεις, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη HORECA, εστιατορίων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία αποτελούν από μόνα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και έχουν συμβάλλει όχι μόνο στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας αλλά και του ίδιου του τόπου και εκτός συνόρων.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν για την συμβολή τους είναι: Ελαιώνας στο Ζαρό (Κρήτη), Toula’s Restaurant (Κέρκυρα), 1926 (Νάξος), Aristi Mountain Resort (Ήπειρος), Ήταν ένα μικρό καράβι (Τήνος).

Από αριστερά: Λεωνίδας Χάλαρης, Θανάσης Γιαλούρης, Άντζελα Γκερέκου, Τάσος Ζησόπουλος, Τάσος Πρωτοψάλτης

Από αριστερά: Τούλα Βεργέτη, Θανάσης Γιαλούρης, Άντζελα Γκερέκου, Τάσος Ζησόπουλος

Στην αρχή της εκδήλωσης ο κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, ευχαρίστησε την HORECA και τους διοργανωτές που τους έδωσαν την δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα του Gastronomy Forum να αναδείξουν για ακόμα μία χρονιά τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο γαστροτουρισμός και ο αγροτουρισμός στην χώρα μας. Ο κύριος Μίλτος Καρούμπας, Πρεσβευτής Ελληνικής γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είπε από την πλευρά του ότι είναι σημαντικό για τον κλάδο της εστίασης ότι η έκθεση HORECA πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο όραμα της Λέσχης και δημιούργησαν παρέα τις κατάλληλες δομές για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της FORUM SA,  διοργανώτρια εταιρείας της HORECA, κύριος Θανάσης Γιαλούρης, ευχαρίστησε από την πλευρά του την Λέσχη Αρχιμαγείρων για την εξαιρετική κοινή προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση της έκθεσης για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και στην τεράστια συμβολή της προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων αποφασίσαμε από κοινού να στηρίξουμε και αναδείξουμε τον γαστροτουρισμό, τον αγροτουρισμό».

Από αριστερά:Καλεμάκης Δημήτρης, Θανάσης Γιαλούρης

Από αριστερά: Βενιέρης Ευάγγελος,Τάσος Πρωτοψάλτης

Ο Γαστροτουρισμός και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στόχος όλων

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Άντζελα Γκερέκου η οποία τόνισε ότι για τον ΕΟΤ ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς του τουρισμού και στόχος τους μέσα από τις δράσεις τους είναι κάθε επισκέπτης να φεύγει από την χώρα μας έχοντας την γεύση και την ιστορία του τόπου μας και να τα ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου.
Η κυρία Γκερέκου παρέδωσε το βραβείο στην Βεργέτη Τούλα (Ιδιοκτήτρια και executive chef) και στον κ. Νίκο Βεργέτη (Ιδιοκτήτη και Πρόεδρο Εστίασης Κέρκυρας) για το Toula’s Restaurant από την Κέρκυρα. Η κυρία Βεργέτη ευχαρίστησε την έκθεση και την Λέσχη για την βράβευση και είπε ότι εδώ και 40 χρόνια μαγειρεύει με την καρδιά της και με φρέσκα τοπικά προϊόντα αλλά και προϊόντα από τον κήπο τους.
Ο κύριος Θανάσης Γιαλούρης παρέδωσε το βραβείο στον κύριο Καλεμάκη Δημήτρη από τον Ελαιώνα στο Ζαρό ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ και 15 χρόνια στο εστιατόριο μας προσπαθούμε να αναδείξουμε την αυθεντική κρητική κουζίνα και την γαστρονομία του τόπου μας που είναι και το μεγαλύτερο μας όπλο και ευχαριστούμε πολύ για την βράβευση, καθώς η αναγνώριση αυτή από δύο τόσο σημαντικούς θεσμούς μας δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Από αριστερά: Σταματούλα Ψάλτη, Έκτορας Ιωάννου, Άντζελα Γκερέκου

Από αριστερά: Τόλης Τάσος, Λιόκας Γιάννης, Θανάσης Γιαλούρης

Στην πορεία ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρέδωσε το βραβείο στον υπεύθυνο του εστιατορίου 1926 από την Νάξο, κύριο Βενιέρη Ευάγγελο, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή αυτή την διοργάνωση και ανέφερε ότι το εστιατόριο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα πιάτα τους φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο με τοπικά προϊόντα του νησιού.
Tην Τήνο εκπροσώπησε η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, κυρία Σταματούλα Ψάλτη, η οποία αφού παρέλαβε το βραβείο της από την κυρία Γκερέκου και αφού ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση είπε ότι χαίρεται που η προσπάθεια τους να στηρίζουν μέσα από την επιχείρηση τους τα ελληνικά προϊόντα βρίσκει ανταπόκριση.
Τέλος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κύριος Τόλης Τάσος, έδωσε το βραβείο στον chef του εστιατορίου του ξενοδοχείου Aristi Mountain Resort, κύριο Λιόκα Γιάννη ο οποίος είπε: «Είναι χαρά μας να αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας να προωθούμε την γαστρονομία της Ηπείρου».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Η Κυκλαδίτισσα Κατερίνα Γιαννακά συμμετέχει στο ευροψηφοδέλτιο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψήφιων ευρωβουλευτών - Τι δήλωσε η Κατερίνα Γιαννακά που εκλέχτηκε από το Νότιο Αιγαίο στους προκριματικούς

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί