Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΙος - Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ιος – Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

|

Με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Liostasi Hotel & Suites στη Νέα Ελληνική Κουζίνα

Με έναν από τους πλέον επιφανείς σεφ της νεώτερης γενιάς, τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου το φετινό γαστρονομικό αφιέρωμα «New Greek Cuisine @ Liostasi» στην Ίο. Με αυτήν τη διοργάνωση το ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια να φέρνει στην Ίο μερικούς από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου ένα μενού γευσιγνωσίας που σχεδίασε ο κ. Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού εστιατορίου CTC, ειδικά για το Liostasi.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που μετά τους κ.κ. Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη Λιάκο και Άνταμ Κοντοβά θα υποδεχτούμε στις 9 Σεπτεμβρίου και τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο Λιοστάσι», τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. «Έτσι ολοκληρώνεται για εμάς μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συναρπαστική χρονιά, η οποία ξεκίνησε με την απονομή του Χρυσού Σκούφου στο εστιατόριό μας Grandmas και στην ομάδα του executive chef Αλέξανδρου Λέπεση. Ήδη σχεδιάζουμε για το 2020 τις επόμενες κινήσεις μας, προκειμένου να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο το ξενοδοχείο μας και την Ίο ως κέντρο της ποιοτικής κυκλαδίτικης και ελληνικής κουζίνας.»

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο κ. Τσιοτίνης διαθέτει μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Έτσι θήτευσε στο πλάι μεγάλων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot. Το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας» του χάρισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική καθώς αντιμετωπίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, τον οποίο γεμίζει με χρώματα και γεύσεις. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους καλεσμένους του, όπως αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά.

Το menu dégustation που θα παρουσιάσει ο κ. Τσιοτίνης στο Liostasi αποτελείται από πέντε πιάτα με έμφαση κυρίως στη θάλασσα. Η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με τη βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Μετά την καλαμαράδα ακολουθεί ο μπακαλιάρος φρικασέ με ξινόγαλο, baby μαρούλι και χαβιάρι ρέγγας. Η επιλογή σε κρέας είναι το αρνάκι με μελιτζάνα και τραχανά, ενώ το μενού ολοκληρώνεται  με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, την οποία συνοδεύουν καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ γιαουρτιού και βιολέτας.

Κρατήσεις για τη γαστρονομική βραδιά της 9ης Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 22860 92140 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (reservations@grandmasrestaurant.gr).

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites (www.liostasi.gr), το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το ρομαντικό design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες και τη συγκλονιστική θέα. Το Grandmas, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Οι εξαιρετικές παραλίες και τα αξιοθέατα της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το Λιοστάσι.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Μετά την πρόσφατη επέκτασή του το spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν