Κυκλάδες (Αμοργός): Γεγονός η "Γαστρονομική Κοινότητα"

Γαστρονομικές Κοινότητες...  "Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, "Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί" που εκδόθηκε το 2018. Πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου τους με απώτερο στόχο η γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της εν λόγω περιοχής. Εργαλεία για την υλοποίηση όλων αυτών είναι η έκδοση ψηφιακών και έντυπων οδηγών που οδηγούν τους επισκέπτες στους γαστρονομικούς θησαυρούς κάθε τόπου. 

Και η Αμοργός πρωτοπορεί...   Την Παρασκευή 18 Ιουνίου έγινε συνάντηση στο  Δημαρχείο του νησιού με τους επαγγελματίες γαστρονομίας για να τους ενημερώσει ο Γιώργος Πίττας αλλά και οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου για την πρόοδο του Προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine”.

Ο κος Πίττας έκανε παρουσίασε μίνι ανασκόπηση των δράσεων και παρουσίασε τα πρώτα 25 μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Αμοργού στα οποία θα παρέδωσε τα διπλώματα συμμετοχής. Επιπλέον έκανε σύντομη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της ψηφιακής πλατφόρμας Greekgastronomyguide.gr όπου φιλοξενείται ο ψηφιακός χάρτης του νησιού.

Στα μέλη του Γαστρονομικής Κοινότητας παραδόθηκαν οι έντυποι γαστρονομικοί οδηγοί, που θα διανέμονται στους επισκέπτες της Αμοργού. Ο έντυπος οδηγός έγινε με την συμμετοχή των μελών της Γαστρονομικής Κοινότητας της Αμοργού, εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το περιεχόμενο της Γαστρονομίας του νησιού. Παράλληλα με τον ψηφιακό οδηγός θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού 

amorgosss01.jpg

Η αναφορά του Γιώργου Πίττα στα social media;  " Η Γαστρονομική Κοινότητα Αμοργού είναι ένα γεγονός! Παραδόθηκαν 10.000 έντυπα του έντυπου οδηγού, που διενεμήθησαν στα μέλη της Κοινότητας και στο Δήμο. Παρουσιάστηκε ο ψηφιακός οδηγός και μοιράστηκε το μανιφέστο αυτοδέσμευσης των μελών. Ο δήμος Αμοργού πρωτοπορεί στη στήριξη του εγχειρήματος και 25 ενθουσιώδεις επαγγελματίες ανέλαβαν την δέσμευση να προασπίσουν και διαδώσουν την αμοργιανή γαστρονομία. https://www.greekgastronomyguide.gr/amorgos/

   

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News