Κυκλάδες: Αύριο (10/02) παραδίδονται τα ...κλειδιά της Εστίασης (video)

«Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα».

Οι φράσεις αυτές είναι το υστερόγραφο της «δήλωσης πρώην επαγγελματία εστίασης», την οποία υπογράφουν επιχειρηματίες του κλάδου από όλη την Ελλάδα για να συνοδεύσει την παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεών τους σε ειδική εκδήλωση το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος. Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην Ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Και εμείς εδώ στις Κυκλάδες; Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κυκλάδων της ΠΟΕΣΕ και μέλους του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» Γιάννη Παπαδόπουλου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Και βέβαια στη Νάξο…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης για την αυριανή εκδήλωση:

«Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συμμετέχει ενεργά στην Πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνει η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων)

"ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ"

       Την   Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στην κεντρική πλατεία Χώρας Νάξου στην παραλία από τις 10:00 μέχρι τις 14:00  οι επαγγελματίες της Εστίασης θα προσέρχονται και θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους με σκοπό να παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεπαρκή στήριξη του κλάδου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εργαζόμενοι, προμηθευτές , συνεργάτες , επαγγελματίες και μέλη των οικογενειών των επαγγελματιών της Εστίασης.

      Ο κλάδος της Εστίασης  βρίσκεται στο κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται . Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν.

       Η απόγνωση η οργή και η αγανάκτηση  έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει . Απαιτεί διάσωση".

@Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 η Φωνή του Αιγαίου για τα θέματα της Εστίασης και για την αυριανή εκδήλωση...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News