Κυκλάδες: Με άρωμα Νάξου (Γιάννης Βάσιλας) το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι

Το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι με επιβάτες κατόχους της κάρτας Mastercard® είχε προορισμό τις Κυκλάδες. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενήθηκαν προϊόντα και μάγειρες από τρία κυκλαδονήσια ενώ «στρώθηκε» το ωραιότερο τραπέζι για τους καλεσμένους της Mastercard.

Με εισιτήριό τους κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με την κάρτα Mastercard® 40 τυχεροί - καλεσμένοι περιπλανήθηκαν «γαστρονομικά»  στις Κυκλάδες του χειμώνα καλεσμένοι της συντακτικής ομάδας του Γαστρονόμου και guests τρεις εκλεκτούς μάγειρες από την Τήνο, τη Σύρο και τη Νάξο, άξιους πρεσβευτές της γαστρονομίας του τόπου τους.

Η Αντωνία Ζάρπα από το περίφημο Θαλασσάκι στα Υστέρνια της Τήνου, η Λίνα Φουρνιστάκη από την αρχοντική Σύρο και τα εστιατόρια Αλλού Γυαλού και Οno Concept και ο Γιάννης Βάσιλας από την Αξιώτισσα, το καλύτερο εστιατόριο της Νάξου παρουσίασαν στους καλεσμένους τις αυθεντικές γεύσεις των νησιών τους και γέμισαν γεύσεις και μυρωδιές το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τα πυκνά, μεστά καλούδια τους.

Οι καλεσμένοι είχαν μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που περιλάμβανε ζωντανή εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών, έκθεση τοπικών προϊόντων που παρουσίασε  η δημοσιογράφος, ερευνήτρια και ειδική γευσιγνώστρια του Γαστρονόμου Νικολέτα Μακρυωνίτου και ένα τραπέζι γεμάτο κυκλαδίτικους μεζέδες  που επιμελήθηκαν οι επίτιμοι καλεσμένοι μάγειρες.

Μαζί τους βρέθηκε και ο καλύτερος Έλληνας σομελιέ για το 2019 Άρης Σκλαβενίτης, που μίλησε για τα κρασιά των Κυκλάδων.

Αυτό  ήταν το  πρώτο ταξίδι στις  γαστρονομικές εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας που διοργανώνει το περιοδικό Γαστρονόμος για τη Mastercard. Επόμενη στάση η Μικρά Ασία και τα μυστικά της και το 2019 θα ολοκληρωθεί με ένα ταξίδι στον χρόνο όπου οι καλεσμένοι θα ζήσουν την αίγλη και την τέχνη του φαγητού της παλιάς Αθήνας. 

 Με πληροφορίες από τον Γαστρονόμο της Καθημερινής