Κυκλάδες - Σαντορίνη: Διήμερο (5-6 Ιουλίου) Οινοτουρισμού με επίκεντρο την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Σαντορίνη - κρασί

Η Σαντορίνη σήμερα κι αύριο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φίλους του καλού κρασιού και κυρίως για τους ανθρώπους του τουρισμού... Ο λόγος; Μα πολύ απλά γιατί διοργανώνεται διήμερο δράσης   αφιερωμένο στον ελληνικό οινοτουρισμό που οργανώθηκε το υπουργείο Τουρισμού (σ.σ. ξέχασαν όμως να καλέσουν τα τοπικά ΜΜΕ) στη Σαντορίνη, στις 5 και 6 Ιουλίου, με μέριμνα της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το δήμο Θήρας αλλά και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει επίσκεψη σε τρία τοπικά οινοποιεία και μία ημερίδα, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου και του ΕΟΤ προεξάρχοντος του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη. Παράλληλα θεσμικοί παράγοντες του οινοτουρισμού σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, πρέσβεις ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες παραγωγοί, θα δώσουν το στίγμα των επιλογών που προσφέρει ο ελληνικός οινοτουρισμός πανελλαδικά.

Την ίδια στιγμή στη Σαντορίνη θα παρουσιαστεί το νέο ψηφιακό portal του υπουργείου Τουρισμού για τα επισκέψιμα οινοποιεία που έχουν το σήμα του υπουργείου, ενώ θα συζητηθούν τρόποι βελτίωσης του σήματος του επισκέψιμου οινοποιείου. Μάλιστα μετά από τη συλλογή των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια που εστάλησαν στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας, θα ανακοινωθεί και η πρόταση για σύσταση εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού. Παραμένοντας στις εργασίες των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνει αναφορά στις επενδύσεις και σε υποδομές που θα γίνουν μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης.

Στόχος της παρούσας δράσης είναι αυτή να μεταφερθεί σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, για να αναδειχθούν όλες οι προσπάθειες που γίνονται τοπικά αλλά και να ενισχυθεί η εικόνα του ελληνικού κρασιού διεθνώς μέσα από συνέργεια με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece.
 

santor-krasiiii.jpg

Η σχέση της Ελλάδας με το κρασί είναι μια σχέση βαθιά, που ανατρέχει στις ρίζες της ιστορίας μας. Στη χώρα μας σήμερα παράγονται πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές ποικιλίες οίνου, που συνεχώς κερδίζουν αφοσιωμένους οπαδούς διεθνώς. Ολοένα και περισσότεροι λάτρεις του κρασιού, αλλά και οι ταξιδιώτες, έρχονται στην Ελλάδα για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια ξεχωριστή οινική εμπειρία, που περιλαμβάνει όχι μόνο την απόλαυση του ελληνικού κρασιού, αλλά και την επίσκεψη στα οινοποιεία της χώρας μας. Έτσι, το ελληνικό κρασί αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο έλξης για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές της δράσης.

Με ομιλίες και παρουσιάσεις τους στο Συνέδριο θα παρευρεθούν, ο Ιδρυτής / Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO) κ. José Antonio Vidal, ο Γενικός Διευθυντής CEEV (Comité Européen des Entreprises Vins) Dr. Ignacio Sanchez Recarte, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας Αττικής του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα», Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, ο Master of Wine κ. Ιωάννης Καρακάσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΔΟΑΟ και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΟ  Δρ. Ιωάννης Βογιατζής και ο Εκπρόσωπος “Wines of Crete” κ. Νικόλαος Μηλιαράκης.

Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό: Η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News